Linkuri accesibilitate

Kovesi a rămas, pentru moment, singură în cursa pentru Parchetul European


Laura Codruta Kovesi

Contracandidatul ei, procurorul francez Jean Francois Bohnert a primit șefia Parchetului Național Financiar din Franța.

Procurorul francez Jean-François Bohnert va fi numit la șefia Parchetului național financiar din Franța, conform RFI. Astfel, Franța renunță practic la candidatul său pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European, lăsând-o singură în cursă pe Laura Codruța Kovesi.

Negocierile dintre Parlamentul European, care o susținea pe Kovesi, și COREPER (reuniunea ambasadorilor statelor UE la Bruxelles) care îl susținea pe Jean-François Bohnert, au rămas fără rezultat, înaintea alegerilor europarlamentare din luna mai. Ele ar urma să fie reluate la toamnă. Dr rezultatul rămâne incert iar căile birocrației europene, la fel de ăntortocheate.

Potrivit RFI.ro, care a publicat inițial știrea despre numirea lui Bohnert, serviciul juridic al Consiliului Euurpean ar putea obliga satele membre să introducă în cursă un alt candidat. Sau Se poate însă ca întreaga procedură să fie reluată de la zero și ca noi candidați să fie audiați de o echipă de specialiști, înainte ca statele membre să treacă la votul politic.

Mai multe vedeţi aici

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG