Linkuri accesibilitate

Laboratorul social | Inteligența artificială. Și nouă ce ne rămâne?


Jurnalista Europei Libere Victoria Coroban și Andrei Perciun, doctor în filosofie.
Jurnalista Europei Libere Victoria Coroban și Andrei Perciun, doctor în filosofie.

Inteligența artificială ne influențează deja viața și o va face din ce în ce mai mult e un lucru cert. Întrebarea este cum anume? Ce calități umane ar trebui să ne dezvoltăm în condițiile în care inteligența artificială poate face sinteză, analiză, prelucrare de date mai bine decât mintea umană?  

Cât de inteligentă și cât de artificială este inteligența artificială?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:45:03 0:00

Dezvoltarea soluțiilor bazate pe inteligență artificială îi entuziasmează pe unii și îi face sceptici sau îi sperie pe alții. În acest episod din podcastul ”Laboratorul social” am discutat cu Andrei Perciun, dr. în filosofie și lector la Universitatea Tehnică din Moldova și la Universitatea de Stat din Moldova, despre impactul pe care l-ar putea avea inteligența artificială asupra dezvoltării noastre ca indivizi, cum o să schimbe felul în care ne înțelegem și ne folosim diversele capacități umane, felul în care relaționăm sau educăm.

De asemenea, am analizat prin ce se deosebește o inteligență naturală de una artificială, câtă încredere putem avea în inteligența artificială și ce atitudine ar fi bine să avem față de o entitate non-umană pe care suntem tentați să o personificăm.

„Laboratorul social” poate fi găsit și pe Apple Podcasts, Google Podcasts și YouTube. Peste hotare, podcastul este accesibil și pe Spotify.

  • 16x9 Image

    Victoria Coroban

    Îmi place să observ oamenii, procesele și fenomenele din societate. Primele emisiuni radio în direct le-am realizat la vârsta de 15 ani la Nisporeni. După ce am absolvit facultatea de jurnalism la Universitatea din București am lucrat în producție de film și management cultural. În 2011 am revenit în radio odată cu lansarea Radio România Chișinău, unde am făcut emisiuni pe subiecte sociale. Din noiembrie 2022 realizez podcastul „Laboratorul social” la Europa Liberă. 

XS
SM
MD
LG