Linkuri accesibilitate

Legătura unui fost agent FSB cu Aeroportul de la Chișinău | Acces interzis în R. Moldova pentru un politolog străin


Moldova -- Chisinau Aeroport, arrivals, generic, 03Oct2019
Moldova -- Chisinau Aeroport, arrivals, generic, 03Oct2019

Care au fost principalele știri din presa online în ultimele 24 de ore și ce teme de presă au suscitat cel mai mare interes pe rețelele de socializare, aflați dimineața de la Europa Liberă.

Știrile presei moldovene

Rise.md scrie că unul dintre beneficiarii Avia Invest SRL, companie implicată în concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, este „un fost angajat al Serviciului Federal rus de Securitate – ajuns pe lista sancţiunilor UE - Konstantin Basiuk. Aeroportul de la Chișinău s-a aflat aproape 10 ani în concesiunea Avia Invest.

Șefa Direcției generale de metodologie, planificare și raportare a Curții de Conturi, Tatiana Vozian, declară că a fost retrogradată, la o lună după ce l-a acuzat pe președintele instituției, Marian Lupu, de avansuri sexuale, potrivit agora.md. În replică, reprezentanții instituției declară că ar fi vorba, de fapt, despre o reorganizare planificată.

Fostul deputat PD Vladimir Andronachi, aflat în arest la domiciliu sub monitorizare electronică, a manipulat brățara instalată la picior, cu intenția de a bloca semnalul de monitorizare, potrivit jurnal.md. Ca urmare, procurorii solicită să fie înlocuită măsura de arest la domiciliu cu arest preventiv. Vladimir Andronachi este cercetat în dosarul „frauda bancară” pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari. Tot jurnal.md scrie că Marina Tauber va rămâne în continuare în arest la domiciliu.

Ziarulnational.md scrie că un consultant politic trimis de Rusia să „ajute” Partidul Șor să câștige alegerile de regiunea găgăuză, a fost stopat pe Aeroportul Internațional Chișinău și i-a fost interzis accesul în R. Moldova. Bărbatul, potrivit ziarulnational.md, tratează acțiunile autorităților drept ilegale.

Temele dezbătute pe rețele în ultimele 24 de ore

Pe Facebook, interes a trezit știrea despre cazul unui bărbat în convulsii care a fost lăsat să se zbată la pământ, preț de câteva minute, chiar lângă echipajele de ambulanță, în curtea Institutului de Medicină Urgentă. TV8 a publicat imagini video din care se vede cum un echipaj de ambulanță îl ignoră pe bărbatul aflat la pământ și pleacă fără să-i acorde ajutor. Ulterior, bărbatul a fost preluat de alți doctori.

Fondatorul Bismobil Kitchen, Mihail Șaran, rămâne în arest preventiv, scrie TV8 pe Instagram. Mihail Șaran ar fi înșelat peste 150 de persoane din Republica Moldova și România, cauzându-le un prejudiciu de 40 de milioane de lei, după ce compania sa ar fi încasat în avans bani pentru bucătării, care n-au mai fost însă livrate.

XS
SM
MD
LG