Linkuri accesibilitate

Liliacul e de vină?


Realitatea (din nou pandemică) comentată cu amănuntul de scriitorul Iulian Ciocan.

Liliacul e de vină?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:59 0:00
Link direct

Luni de zile aud următorul mesaj: „Nu contează cum a apărut Covid19, important e să-l învingem, să scăpăm de el!” Un mesaj care vine spre mine din toate părţile, un mesaj pronunţat cu multă convingere de oameni serioşi, cu discernământ.

Pe bune, stimabililor? Asta credeţi voi cu adevărat? Iată eu am o părere diferită de a voastră. Eu cred că e foarte important să ştim cum a apărut acest coronavirus şi consider că lupta cu asemenea molime nu poate fi eficientă dacă nu le ştii provenienţa. Dacă – Ferească Dumnezeu! – voi avea de suferit din cauza acestui Covid, aş vrea să ştiu ce fel de năpastă m-a atacat. Chiar sunt foarte curios.

Numărul deceselor de Covid în lume a trecut zilele astea de două milioane. Acesta nu e oare un motiv rezonabil ca să dorim să ştim adevărul? De ce acest virus e atât de ucigător? De ce atacă atât de virulent corpul omului? Vreau să ştiu, după un an de zile, cine e de vină? Un liliac? Departe de mine gândul că e vorba de o greşeală comisă în vreun laborator, dar, dacă lucrurile vor fi învăluite mereu în ceaţă, această idee se va răspândi tot mai mult.

Nu ştiu dacă informaţiile venite din China sunt mulţumitoare şi în măsură să ne lămurească. Cred că Organizaţia Mondială a Sănătăţii ar trebui să se ocupe serios de elucidarea tuturor circumstanţelor în care a apărut năpasta cu pricina. Poate oare s-o facă? Şi nu doar OMS. Mulţi dintre noi vor să ştie adevărul. Cât timp trebuie să mai treacă?

XS
SM
MD
LG