Linkuri accesibilitate

„Linia Directă” a Kremlinului (VIDEO)


Președintele rus Vladimit Putin în timpul emisiunii „Linia Directă”, Moscova, 7 iunie 2018

Președintele rus Vladimir Putin organizează a 16-a sesiune anuală de întrebări și răspunsuri.

La Moscova are loc tradiționala „întâlnire” a președintelui Vladimir Putin cu rușii de rând și problemele lor mari și mici. „Linia Directă”, cum se numește emisiunea de întrebări și răspunsuri, este la a 16-a ediție și poate dura ore în șir. Anul trecut, Putin a răspuns patru ore la întrebările publicului, puse în direct, înregistrate sau trimise prin mail.

Președintele rus Vladimir Putin în studioul de unde se transmite emisiunea maraton „Linia Directă”, 7 iunie 2018
Președintele rus Vladimir Putin în studioul de unde se transmite emisiunea maraton „Linia Directă”, 7 iunie 2018

În deschidere, Putin a descris în termeni optimiști perspectiva economiei ruse, care a trecut prim mai bine de doi ani de recesiune. „Mergem în direcția bună” a declarat președintele, care a promis o strategie mai eficientă de colectare a taxelor și impozitelor și o strategie „mai flexibilă și inteligență”, când vine vorba de cheltuieli.

Kazan - mesaj video pentru președintele Vladimir Putin, 7 iunie 2018
Kazan - mesaj video pentru președintele Vladimir Putin, 7 iunie 2018

Întrebările care i se pun președintelui pot fi despre locuințe, poluare, gropile din drumuri sau corupție. Întrebările selectate, cum o demonstrează și experiența anului trecut, primesc mereu un răspuns. Iar soluția poate veni imediat, chiar în timpul emisiunii. Numai că sunt soluții punctuale, rareori rezolvă problemele structurale ale comunităților.

„O să analizez problema” este răspunsul invariabil al președintelui, răspuns de care se tem toți guvernatorii. În 2017, președintele nici nu terminase de discutat, că televiziunea publică arată imagini de la Krasnodarsk, unde se reparau gropile dintr-o arteră principală, după ce un locuitor al orașului i se plânsese președintelui de starea drumurilor.

Putin: provocările ucrainene vor avea consecințe severe
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:11 0:00

Poate părea o ciudățenie a sistemului politic din Rusia faptul că președintele se ocupă direct de probleme mărunte, fie că este vorba de grădinița dintr-un sat sau de traficul dintr-un oraș de provincie. Dar anii au demonstrat că este un mecanism eficient de a distrage atenția de la problemele structurale și responsabilitatea Kremlinului, pentru a pune o mare parte din vină și responsabilitate pe umerii autorităților locale.

Anul acesta, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a lăsat de înțeles că presiunea ar putea crește asupra guvernatorilor: s-ar putea să fie invitați să răspundă în direct la plângeri, în timpul emisiunii și în prezența președintelui Putin. Agenția independență de știri RBC a citat surse anonime care au confirmat că „lideri locali a fost sfătuiți” să urmărească discuțiile din cadrul „Liniei Directe”. „Au fost sfătuiți să nu plece în concediu și să fie la birou în timpul emisiunii”, a declarat una din surse.

XS
SM
MD
LG