Linkuri accesibilitate

Liviu Dragnea a ajuns la Penitenciarul Rahova


Liviu Dragnea, liderul PSD

Liderul PSD a fost condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis menţinerea deciziei de condamnare de pe fond, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în cazul preşedintelui PSD Liviu Dragnea.

UPDATE Liviu Dragnea a intrat în Penitenciarul Rahova în Dusterul Poliției. De azi, el își ispășește pedeapsa de 3 ani și jumătate de închisoare​.

Liviu Dragnea ajunge la Penitenciarul Rahova
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:46 0:00

UPDATE O mașină cu geamuri fumurii a ieşit din casa în care locuieşte liderul PSD.​

UPDATE Deputatul Cătălin Rădulescu: „Este a doua execuție pentru PSD după Adrian Năstase. Sper să se bucure cei care au votat ieri”.​

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, spune că se bucură pentru faptul că decizia instanţei supreme în cazul Dragnea vine după votul de duminică, reiterând că „acest om orbit de trufie şi răutate a tras după el în prăpastie România, Guvernul, Parlamentul, un partid şi onoarea a milioane de oameni”, transmite Agerpres.

UPDATE Ministra Educației Ecaterina Andronescu nu crede că sentinţa primită astăzi de Liviu Dragnea are legătură cu rezultatul alegerilor. „Probabil cu anumite greșeli care s-au amplificat. Nu cred că trebuie să căutăm acum vinovații, ci să găsim soluții”, a spus ea presei, referindu-se la scorul la alegerile europene.

UPDATE Surse din PSD au declarat pentru Hotnews.ro că niciun lider social-democrat nu vrea să-și asume deocamdată conducerea partidului, fără o negociere în prealabil cu liderii din teritoriu. La această oră, liderii formaţiunii s-au întrunit într-o şedinţă extraordinară. Conform statutului PSD, Viorica Dăncilă va prelua interimar șefia partidului până la organizarea unui congres extraordinar.

Verdictul este definitiv și se aplică deîndată. Asta înseamnă că Liviu Dragnea fie se prezintă, din proprie inițiativă, la poliție, fie este ridicat și dus după gratii pentru ispășirea pedepsei.

Mai mult, în Live Blog

Dragnea mai are posibilitatea să atace sentința definitivă a Curții Supreme prin două căi de atac: fie contestație în anulare, fie recurs în interesul legii, însă ambele demersuri nu se pot face decât prin intermediul avocaților, în timp ce el se va afla în închisoare.

Liviu Dragnea trebuie să plătească în solidar despăgubiri de 60.000 de lei.

Bombonica Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea, a fost achitată. Bombonica Prodana a achitat întregul prejudiciu la etapa de fond a procesului.

Adriana Botorogeanu a fost condamnată la doi ani cu suspendare pentru complicitate la abuz în serviciu.

Constantin Balaban a fost condamnat un an cu suspendare pentru fals intelectual și achitat pentru abuz în serviciu.

Olguța Șefu, fosta șefă a DGASPC Teleorman, a fost achitată pentru abuz în serviciu, condamnată un an cu suspendare pentru fals intelectual.

Decizia în acest dosar a fost luată cu votul a patru judecătoare din cele cinci și unul împotrivă. Completul care l-a judecat pe Liviu Dragnea este format din cinci judecătoare: Rodica Aida Popa, președinta completului, Lucia Tatiana Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera și Simona Encean. Judecătoarea Luciana Mera urmează să se pensioneze la 1 iunie, având deja decizia de pensionare de la CSM.​

Este a doua condamnare definitivă a lui Dragnea după cea de la referendum, notează agenţia Mediafax.

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis
XS
SM
MD
LG