Linkuri accesibilitate

Liz Cheney: „Donald Trump i-a trădat pe alegătorii republicani”


Liz Cheney
Liz Cheney

Deputata Liz Cheney, fiica fostului vicepreședinte Dick Cheney și una dintre vocile cele mai critice din rândurile Partidului Republican la adresa lui Donald Trump, a pierdut alegerile preliminare din Wyoming, în fața unei candidate sprijinită de Trump.

Liz Cheney: „Donald Trump i-a trădat pe alegătorii republicani”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:13 0:00

Este probabil victoria cea mai mare a fostului președinte împotriva republicanilor care au votat împotriva sa la cele două inculpări din Cameră și care sprijină acum comisia care investighează insurecția de la 6 ianuarie 2021, când susținători ai lui Trump au atacat Congresul.

După înfrângere, Cheney a anunțat că va forma un mecanism de colectare de fonduri, care să atragă finanțare de la numeroși republicani anti-Trump și care ar putea semnala că deputata va candida la președinție. În alocuțiunea sa de după înfrângere, Cheney a spus că republicanul emblematic Abraham Lincoln a fost înfrânt în alegeri pentru Senat și Cameră pentru ca, după aceea, să devină președintele Statelor Unite.

Scorul cu care Cheney a pierdut în fața lui Harriet Hageman este mare 66% la 29%. Cu doi ani în urmă ea și-a adjudecat locul cu 73%, dar a spus acum că a susține minciunile lui Trump nu este un drum pe care să fi fost dispusă să se angajeze pentru a câștiga.

Într-un interviu dimineața următoare, ea a spus „Donald Trump i-a trădat pe alegătorii republicani. I-a mințit, cei care îl sprijină i-au mințit și folosesc patriotismul oamenilor împotriva lor”. Cheney este al patrulea republican care pierde în preliminarii dintre cei zece care au votat pentru inculparea lui Trump, alți patru retrăgându-se.

Doar deputații Dan Newhouse în statul Washington și David Valadao, în California au câștigat preliminariile, pe Valadao așteptându-l o alegere generală competitivă. Deși ce se întâmplă poate fi interpretat ca un mesaj electoral clar, trebuie reamintit că la preliminarii se prezintă, de obicei, extremele partidelor, mai mult decât centrul politic, iar semnificația acestor victorii ale lui Trump se cere pusă în context, nefiind un verdict definitiv.

XS
SM
MD
LG