Linkuri accesibilitate

Lucruri bune din trecut… Dar au fost ele cu adevărat?


Lucruri bune din trecut… Dar au fost ele cu adevărat?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:26 0:00

Promisiunile curg gârlă. După alegeri aproape că nu se vor mai auzi, dar acum e timpul lor. Unii vor să pornească vremurile bune, pe când alţii vor să ne întoarcă la lucrurile bune din epoca Voronin. Un fruntaş partinic aşa a spus: „Noi aducem perspectiva lucrurilor bune care au început în 2001 şi au continuat până-n 2009”.

Sincer să fiu, mi se pare foarte discutabilă ideea asta cu lucrurile bune din 2001-2009. Îmi amintesc că a fost o perioadă destul de complicată, chiar dacă nu la fel de grea ca anii 90, o perioadă în care Voronin domnea cu autoritate şi care s-a terminat cu marea nemulţumire a tinerilor din 7 aprilie 2009. Dacă era atât de bine precum ne spune fruntaşul sus-pomenit, de ce am avut revolta din 7 aprilie?

Lăsaţi trecutul, stimabililor, mare lucru nu s-a făcut în cei 30 de ani

Retorica asta electorală care ne tot cheamă într-un trecut, fie acesta sovietic sau mai recent, mi se pare păguboasă, contraproductivă, lipsită de orice perspectivă. Eu care am trăit aici în toţi aceşti 30 de ani de independenţă le-aş propune politicienilor moldoveni să uite mai curând de trecut, să pornească de la premisa că cei 30 de ani de independenţă au fost un enorm eşec, că au fost ani în care corupţia şi hoţia au proliferat. Lăsaţi trecutul, stimabililor, mare lucru nu s-a făcut în cei 30 de ani. Dimpotrivă, au fost anii unor destine distruse, iar ţara a tot bâjbâit ca într-o încăpere obscură. Nu ne mai întoarceţi în trecut, faceţi ceva nou, dacă sunteţi în stare. Debarasaţi-vă de mentalitatea veche şi de lucrurile bune care chipurile au fost cândva. Ne-am săturat de tranziţia interminabilă ca de mere pădureţe. Altceva puteţi să ne propuneţi? Dacă nu, abandonaţi mai bine politica.

XS
SM
MD
LG