Linkuri accesibilitate

Lumea pe dos


Fostul procuror șef anticorupție Laura Codruța Kovesi, 15 februarie 2019 București
Fostul procuror șef anticorupție Laura Codruța Kovesi, 15 februarie 2019 București

Despre incredibila campania de ură și de calomnii dezlănțuită pentru a o compromite de Codruța Kovesi.

În cadrul operațiunii de compromitere a justiției, puterea este pe cale să fabrice încă un fals „martir”: este vorba de Nicolae Popa, protagonist al uneia dintre cele mai mari escrocherii din ultimii treizeci de ani. Să reamintim, pe scurt, faptele.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:55 0:00
Link direct

În 1996 a fost înființat de către SovInvest, societatea lui Sorin Ovidiu Vântu, Fondul Național de Investiții (FNI). Un an mai târziu, FNI a fost preluat de Ioana Maria Vlas, dar cu siguranță că era controlat în continuare de Vântu și de oamenii săi, printre care Nicolae Popa, o vreme director executiv al FNI. Fondul a obținut un credit de trei milioane de dolari de la Bancorex (o bancă ce va fi ulterior devalizată în folosul unor politicieni și va produce o gaură uriașă în buget).

FNI a atras investitori prin dobânzile mari practicate și prin garantarea de către Casa de Economii și Consemnațiuni (CEC). La începutul anului 2000, după ce devine publică imposibilitatea unor plăți, apar primele semne de panică. Încep anchete, Ioana Vlas fuge în Israel, Nicolae Popa în Indonezia. Aproape 320.000 de persoane au fost păgubite de FNI. Vântu a avut, mai târziu, mai multe condamnări, Ioana Vlas s-a predat în 2003, Nicolae Popa a fost condamnat în contumacie la 15 ani pentru fraudă și înșelăciune. A fost arestat în Indonezia în decembrie 2009 și extrădat, în urma unor proceduri complicate, în aprilie 2011.

Lucrurile sunt până aici, pentru orice om cu judecată limpede, cât se poate de evidente. Iată însă că un fugar, el însuși condamnat pentru corupție, pretinde că el ar fi plătit transportul lui Popa în țară, la cererea Laurei Codruța Kovesi, acuzând-o pe aceasta din urmă de… luare de mită. Kovesi era, în 2011, procuror general.

Poliția română a dat o declarație oficială în care arată că ea, poliția, a suportat costurile transportului. În pofida evidenței, Secția de investigare a magistraților, creată de guvernarea actuală, o pune sub acuzare pe dna Kovesi exact în momentul în care ea candidează, cu mari șanse, pentru postul de procuror-șef european. E incredibilă campania de ură și de calomnii dezlănțuită de televiziunile aservite puterii pentru a o compromite de Codruța Kovesi.

Televiziuni la care prestează și Nicolae Popa care, cu un tupeu aiuritor, cere ca dna Kovesi să fie, împreună cu alții, pedepsită pentru „grave abuzuri”. Credibilitate au deci infractorii, alde Popa și Ghiță, care cer și impun anchetarea unor magistrați! E lumea pe dos: suntem în republica infractorilor, în țara unde hoții, escrocii și corupții fac legea și legile, după chipul și asemănarea lor.

Previous Next

XS
SM
MD
LG