Linkuri accesibilitate

Luptătorii pentru fotoliul prezidenţial au uitat de Covid?


Realitatea (electorală) cu amănuntul, văzută de scriitorul Iulian Ciocan.

Luptătorii pentru fotoliul prezidenţial au uitat de Covid?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:29 0:00
Link direct

Candidaţii la funcţia de preşedinte ne-au bucurat cu primele lor filmuleţe electorale, dar, sincer să fiu, bucuria mea a fost scurtă şi chiar s-a evaporat repejor. Pe Igor Dodon o dronă ni l-a arătat în mijlocul unui drum în construcție, înconjurat de susținători de toate vârstele, inclusiv un veteran cu pieptul încărcat de medalii. Maia Sandu a vorbit în fața unui mic grup de activiști și suporteri la Universitatea Tehnică din capitală. Tudor Deliu a mers la țară, la el în sat, luându-l cu sine și pe Vlad Filat, iar Violeta Ivanov a fost lansată de fugarul Ilan Șor, care a fost proiectat pe un ecran mare în sediul partidului.

Îi asculţi pe aceşti candidaţi dornici de funcţie şi ai impresia că cel mai tare îşi doresc să-i pună într-o lumină proastă pe oponenţi. Fiecare dintre candidaţi ne dă de înţeles că el e cel mai bun, iar ceilalţi competitor sunt nişte răuleni şi ageamii. Apoi, fiecare are probleme mai mari decît Covidul care face ravagii în RM. Pentru Igor Dodon, de pildă, drumurile par a fi acum prioritatea nr.1. Serios? Poate asta e cauza pentru care sume importante au fost scoase de la sănătate şi redirecţionate spre drumuri? Ca Igor Dodon să aibă cu ce să-şi realizeze promisiunile?

Nu pot să înţeleg nici în ruptul capului cum pot drumurile să conteze acum mai mult decît sănătatea noastră atacată de Covidul rapace. Nu există, din punctul meu de vedere, o problemă mai gravă şi mai stringentă acum decât lupta cu virusul ucigaş. Şi nu am văzut ca ai noştri candidaţi să ne explice pe îndelete cum vor lupta cu Covid. Şi asta mă întristează foarte mult. Şi mi se strecoară în suflet o bănuială, aceea că ai noştri candidaţi vor mai mult să obţină fotoliul prezidenţial decât să ne protejeze de Covid.

I-am văzut pe candidaţi, m-am întristat şi am înţeles că va trebui să am eu grijă de sănătatea mea, să mizez numai pe noroc. Luptaţi, stimabililor, luptaţi până-n pânzele albe. Pe mine lupta voastră mă lasă rece.

XS
SM
MD
LG