Linkuri accesibilitate

Luxemburg şi piticii moldoveni


Suporteri moldoveni la un meci pe stadionul Zimbru din Chișinău (imagine de arhivă)

Un microbist se întreba: de ce biletele la meciurile Moldovei costă de la 100 la 200 de lei dacă Moldova joacă atît de prost?

Echipa Republicii Moldova la fotbal a pierdut deunăzi primul meci în Liga Naţiunilor. A pierdut cu scorul de 0:4 în faţa Luxemburgului. Da, da, nu e nici o greşeală. Anume Luxemburgul, un soi de ciuca bătăilor în fotbalul mondial, a zdrobit Moldova. Acum Republica Moldova e un fel de ciuca bătăilor.

Iulian Ciocan: Luxemburg şi piticii moldoveni
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:18 0:00
Link direct


Nu-i vorbă, Moldova n-a fost niciodată o mare echipă, dar măcar învingea selecţionatele pitice. Acum Moldova pierde la Liechtenstein şi e făcută praf de Luxemburg, echipe destul de slăbuţe. Acum pitică e Moldova. De aceea, aştept cu mare nelinişte meciul cu San Marino. E posibil să piardă şi la San Marino şi asta va pune capac la toate.

Pe pagina de FB a Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal au apărut zeci de mesaje supărate şi chiar injurioase ale microbiştilor. Alea injurioase nu-mi plac. Dar nemulţumirea microbiştilor e firească. Oamenii nu pot să înţeleagă cum s-a ajuns aici. Cum e posibil să pierzi la Luxemburg cu scorul de 0:4? Unii îi trimiteau pe fotbaliştii moldoveni la prăşit. Desigur, nu vrem ca aceştia să devină agricultori. Dar ceva trebuie făcut. Situaţia în care s-a ajuns e deplorabilă şi nu mai poate fi tolerată.

Poate e nevoie de o reformă la Federaţia Moldovenească de Fotbal? Dacă un preşedinte nu poate să califice echipa la un turneu final timp de 20 de ani, poate e nevoie de un nou preşedinte? Poate e nevoie de alte metode de pregătire a tinerilor? Sau nu se mai poate face nimic şi rămîne să ne bată şi San Marino?

Un microbist se întreba: de ce biletele la meciurile Moldovei costă de la 100 la 200 de lei dacă Moldova joacă atît de prost? Mi se pare o întrebare îndreptăţită. Nu e cam scump pentru ceea ce oferiţi, stimabililor de la FMF?

XS
SM
MD
LG