Linkuri accesibilitate

Mărturisirea unui om care a scăpat cu greu de Covid


Mărturisirea unui om care a scăpat cu greu de Covid
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:59 0:00
Link direct

Am discutat deunăzi cu un cunoscut care, după multe zile de spitalizare, a scăpat din ghearele Covidului. Omul mi-a povestit chestii triste şi chiar sinistre. A crezut, la un moment dat, în terapie intensivă, că nu mai scapă. Dar Providenţa a fost milostivă şi a scăpat. Dar acum are un drum lung de parcurs pentru recuperare deoarece Covidul l-a şubrezit temeinic. În finalul mărturisirii, omul păţit, între două vârste, mi-a spus: nu e de glumă, purtaţi măşti, fiţi vigilenţi!

Eu mă întreb: cum să-i faci pe moldoveni „pofighişti”, care zburdă acum fără măşti pe toate coclaurile ţării, să înţeleagă acest adevăr? Cum să-i faci să înţeleagă asta pe vânzătorii şi cumpărătorii din piaţa Delfin, Buiucani, care se îngrămădesc la tejghele fără măşti? Cum să-l fac să înţeleagă asta pe vânzătorul fără mască, un bărbat cu faţa ovală-zâmbitoare, care mi-a strănutat voiniceşte drept în fizionomie? Cum? Şi răspunsul meu e NICICUM!

Am mai citit zilele astea nişte comentarii pe Facebook şi am înţeles că nu se poate face nimic. Ăştia vor sfida mereu normele sanitare, iar cei de sus mare lucru nu vor să facă şi nici nu prea pot. Din păcate, un singur lucru le mai poate schimba comportamentul: să ajungă la terapie intensivă. Dar mă tem că nici atunci nu vor înţelege ce se întâmplă.

De multe ori, în anii tranziţiei, a răsunat aici cuvîntul JUNGLĂ, cu referire la societatea moldovenească dezagregată. De fapt, ce am avut anterior e floare la ureche. Jungla adevărată e cea creată de Covid19. Scapă cine poate!

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG