Linkuri accesibilitate

Mai există prietenia Plahotniuc – PDM?  


Fostul lider PD, Vlad Plahotniuc
Fostul lider PD, Vlad Plahotniuc

Mai există prietenia Plahotniuc – PDM?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:20 0:00
Link direct


Recent, a reapărut la orizont fostul coordonator al guvernării, Vlad Plahotniuc, care, de pe alte meridiane, a comentat căderea guvernului Sandu. Fostul coordonator a lăudat conducerea actuală a PD şi chiar a exprimat un soi de compasiune pentru foştii colegi intimidaţi chipurile de Alianţa PSRM-ACUM. Însă noul conducător al PD-ului, Pavel Filip, a subliniat că PDM „știe să-și asume greșelile din trecut” și că își dorește „o schimbare totală a modului în care se face politică”.

E normal să ne întrebăm dacă mai există o relaţie între Plahotniuc şi PD, dacă mai e un soi de mentor Plahotniuc pentru democraţi. Acelaşi Pavel Filip apăruse în iunie într-o fotografie pe FB împreună cu Vlad Plahotniuc mîncînd pizza cu fostul coordonator şi strălucind de bucurie. Să se fi spulberat această camaraderie după fuga lui Plahotniuc? Sau poate Plahotniuc e acum un soi de sfătuitor al liderilor PD?

Vînzoleala grotescă din scena politică moldovenească a făcut ca Alianţa ACUM-PSRM să se prăbuşească şi în locul acesteia să apară un soi de cvasialianţă PD-PSRM. Pavel Filip se vede probabil din nou un mare guvernant. Dar ce se întîmplă cu fostul mentor al PD-ului Plahotniuc? El cum poate profita de această transformare? Sau PD-ul l-a dat uitării?

La felul autoritar în care a condus Partidul Democrat Plahotniuc, am putea lesne să admitem că Plahotniuc ar putea să revină în RM într-o bună zi. Fireşte, declaraţiile despre greşelilie din trecut şi despre o nouă politică sunt înduioşătoare. Dar nu am văzut ca liderii PD să ne spună tranşant că s-au lepădat de moştenirea Plahotniuc, că nu mai vor să aibă de-a face cu acesta. Şi chiar dacă ar spune asta, i-aţi crede?

XS
SM
MD
LG