Linkuri accesibilitate

Mai mulți morți, inclusiv copii, în ultimele atacuri cu rachete rusești asupra regiunilor ucrainene


Urmările bombardamentelor rusești din satul Drujba din regiunea ucraineană Donețk pe 21 iulie. Un băiat de 10 ani și o fată de 16 ani au fost uciși în atac.
Urmările bombardamentelor rusești din satul Drujba din regiunea ucraineană Donețk pe 21 iulie. Un băiat de 10 ani și o fată de 16 ani au fost uciși în atac.

Bombardamentele rusești și atacurile aeriene asupra zonelor civile ucrainene și a infrastructurii de export de cereale au ucis cel puțin patru persoane, inclusiv doi copii, și au provocat pagube materiale masive în ultimele 24 de ore, au declarat oficialii militari și regionali pe 22 iulie.

Armata rusă a lansat 16 rachete de croazieră și peste 20 de lovituri aeriene asupra pozițiilor ucrainene și a zonelor populate, a declarat Statul Major General al Forțelor Armate ucrainene în raportul său zilnic.

În regiunea estică Donețk, unde se desfășoară lupte grele de luni de zile, bombardamentele rusești au ucis doi copii, un băiat în vârstă de 10 ani și o fată de 16 ani, în satul Drujba, a declarat guvernatorul regional Pavlo Kirilenko în seara zilei de 21 iulie pe Telegram.

Kyrylenko a spus că cei doi frați au murit după ce unul dintre obuzele trase de trupele ruse a lovit curtea casei lor. O femeie în vârstă a fost, de asemenea, rănită și spitalizată, a adăugat Kirilenko.

În regiunea nordică Cernihiv, două femei în vârstă au fost ucise când o rachetă rusească le-a lovit satul, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski în discursul său video din seara zilei de 21 iulie.

Armata a mai spus că depozitele de cereale din sudul Ucrainei au fost avariate și peste 70 de clădiri rezidențiale și alte infrastructuri au fost distruse sau avariate.

Atacurile cu rachete au lovit instalațiile portuare ucrainene de la Marea Neagră pe 21 iulie pentru a patra zi consecutiv, incendiind instalațiile de depozitare a cerealelor din regiunea Odesa și distrugând cantități mari de alimente depozitate pentru export.

„Din păcate, a fost lovit un terminal de cereale al uneia dintre întreprinderile agricole din regiunea Odesa. Inamicul a distrus 100 de tone de mazăre și 20 de tone de orz. Două persoane au fost rănite în explozie”, a declarat guvernatorul regional Oleh Kiper pe Telegram.

Rusia a declarat pe 21 iulie că marina sa a efectuat un „exercițiu” cu muniție în nord-vestul Mării Negre, la doar câteva zile după ce Kremlinul a declarat că navele de marfă în drum spre porturile ucrainene de la Marea Neagră vor fi considerate potențiale ținte militare.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a întâlnit pe 21 iulie cu comandanții militari pentru a discuta despre situația de pe front și despre inițiativa cerealelor. La New York, șeful afacerilor politice al ONU a declarat Consiliului de Securitate pe 21 iulie că atacurile Rusiei asupra porturilor ucrainene de la Marea Neagră riscă „să aibă un impact de anvergură asupra securității alimentare globale, în special în țările în curs de dezvoltare”.

Pe câmpul de luptă, forțele ruse atacă necruțător pozițiile ucrainene din Donețk și dintr-o altă regiune estică, Harkov. „Inamicul continuă să-și concentreze eforturile principale asupra Kupiansk [regiunea Harkov], Lîman, Bahmut, Avdiiivka și Mariinka [regiunea Donețk], unde s-au purtat 40 de bătălii strânse în ultimele 24 de ore”, a declarat Statul Major General pe 22 iulie. a spus armata, fără a oferi detalii suplimentare.

XS
SM
MD
LG