Linkuri accesibilitate

Maia Sandu și cei circa 7 premieri


Coliba din poveste a R. Moldova la ceas de iarnă
Coliba din poveste a R. Moldova la ceas de iarnă

La ceas de iarnă, coliba din poveste a R. Moldova e plină de premieri în faze diferite de demisionare, propunere sau desemnare.

La 11 februarie, Parlamentul a respins fără să-i dea măcar un vot propunerea Maiei Sandu pentru postul de premier, pe Natalia Gavriliță.

Chiar înainte să se termine ședința, socialiștii au anunțat că au format o majoritate parlamentară nouă și au și o contra-propunere de premier, pe Marina Durleșteanu.

Ca lucrurile să se complice, parcă, și mai mult, aliații Maiei din Platforma DA au venit și ei cu o idee – să fie premier Andrei Năstase.

După puțin timp, Maia Sandu a anunțat că o va propune repetat pe Gavriliță, mărind tensiunea cu tabăra lui Dodon, care i-a atras atenția că este datoare, potrivit Curții Constituționale, să numească premier desemnat orice candidat propus de o „majoritate calificată”.

Cine va avea câștig de cauză? Cum se va termina povestea?

V-ar mai putea interesa:

Violeta Ivanov e curată, Maia Sandu la Paris, Igor Dodon se contrazice

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG