Linkuri accesibilitate

Maia Sandu: Dacă Parlamentul se întoarce împotriva oamenilor, trebuie dat jos


Protest în fața Parlamentului de la Chișinău: Maia Sandu
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:17 0:00

Protest în fața Parlamentului de la Chișinău: Maia Sandu

Președintele ales, Maia Sandu, cheamă oamenii la protest duminică in Piata Marii Adunări Naționale.

Anunțul a fost făcut imediat după ce deputații din PSRM și Platforma „Pentru Moldova” au votat mai multe proiecte de lege, inclusiv scoaterea Serviciului de Informații și Securitate de sub controlul președinției și aducerea acestuia în subordinea parlamentului.

Maia Sandu: Dacă Parlamentul se întoarce împotriva oamenilor, trebuie dat jos
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:07 0:00
Link direct

Președinta aleasă, Maia Sandu, a anunțat despre un nou protest și a chemat cetățenii duminică în Piața Marii Adunări Naționale. „Când Parlamentul se întoarce împotriva oamenilor, acest Parlament trebuie dat jos”, a spus ea.

Duminică ieșim cu toții în Piața Marii Adunări Naționale să le spunem ce crede poporul. Alianța dintre deputații socialiști și cei de la Șor au votat astăzi în decurs de doar câteva minute, în două lecturi, la repezeală, proiecte de legi importante, inclusiv Legea bugetului, proiecte neconsultate, proiecte care conțin scheme peste scheme din contul cetățenilor.”

Maia Sandu regretă că președintele în exercițiu și deputații socialiști ignoră voința cetățenilor exprimată la recentele alegeri prezidențiale.

Igor Dodon și socialiștii nu au înțeles nimic din recentele alegeri prezidențiale. Ei se fac să nu audă dorința simplă și elementară a oamenilor acestei țări – dorința de a nu fi furați. Oamenii nu cer imposibilul, ei cer un lucru elementar –nu mai fie furați! Socialiștii și deputații lui Șor au votat astăzi, ca niște mitraliere, la comandă, lege după lege pentru a-și asigura continuitatea hoției, în pofida votului cetățenilor.”

Maia Sandu a mai declarat că, vineri, la Curtea Constituțională vor fi depuse sesizări pentru a abroga legile care au fost votate astăzi în grabă în parlament de către deputații Partidului Socialiștilor și cei de la Partidul „Șor”.

Vom cere anularea legilor antipopulare. Noi împreună vom opri această tentativă de uzurpare a puterii. Acest parlament trebuie să plece, acest guvern trebuie să plece. Din cauza lor, țara este pe marginea prăpastiei. Oamenii cer un parlament care să-i reprezinte și care să ia decizii în interesul cetățenilor. Oamenii cer anticipate. Oamenii cer un guvern care îi ajută, și nu un guvern care vine în parlament cu un buget plin de scheme. Noi vom face ceea ce ne cer oamenii. Oamenii au spus că vor un președinte care să lupte cu hoții, mai ales cu cei din parlament.”

Maia Sandu a vorbit și despre decizia luată în parlament de trecere a Serviciului de Informație și Securitate din subordinea președintelui în cea a Legislativului.

SIS-ul nu este bagajul de mână al lui Dodon, SIS-ul este instituția care îi oferă președintelui posibilitatea să-și îndeplinească mandatul, iar mandatul meu este împotriva corupției. Nu le vom permite să șteargă toate urmele, să-și ascundă toate dosarele. Nu le vom permite hoților să anuleze vocea cetățenilor!”

Și pe final, Maia Sandu s-a adresat cetățenilor:

Duminică, 6 decembrie, în Piața Marii Adunări Naționale venim să le spunem hoților că vremea lor a trecut

Dragi cetățeni! Noi suntem mulți. Noi suntem puternici, suntem uniți. Prin această unitate, am învins la alegerile prezidențiale. Prin această unitate, vom învinge în fiecare luptă împotriva hoților. Vă mulțumesc că ați venit astăzi într-un număr mare! Vă mulțumesc că ați purtat mască! Vă rog să păstrați și în continuare, pe cât e posibil, distanța fizică și să veniți cu mască la evenimentul de duminică. Vă rog foarte mult: să ne protejăm unii pe alții! Duminică, 6 decembrie, în Piața Marii Adunări Naționale venim să le spunem hoților că vremea lor a trecut. Ei nu mai pot pleca frumos, ei pot pleca doar rușinos, pentru că toți cei care au luptat împotriva propriului popor au fost alungați.”

Previous Next

XS
SM
MD
LG