Linkuri accesibilitate

Marş la plătitul facturilor pe Internet!


La o prezentare a sistemului de plăți prin Internet

Epopeea unui neconvertit la plățile pe net...

Mărturisesc cu jenă că îmi mai plătesc facturile la ghişeele unor bănci, nu de pe Internet. E un soi de obişnuinţă de care nu pot scăpa. Nu mă stresează foarte tare dacă fac coadă vreo 20 de minute, pentru mine e suportabil. Şi-apoi, dacă voi dori, aş putea să învăţ foarte repede cum se plătesc facturile de pe net.

Marş la plătitul facturilor pe Internet!
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:29 0:00
Link direct

De la o vreme am început însă să mă ciocnesc cu atacul unei lucrătoare tinere ori de cîte ori intru în bancă. De cum mă vede, se apropie de mine şi îmi propune să plătesc facturile de pe net. La început, era mai delicată, apoi propunerea ei a devenit ostentativă. E ca şi cum te obligă să-ţi plăteşti facturile pe net.

O înţeleg pînă la un punct. Normal că trebuie să ne modernizăm, că e mai simplu şi pentru mine şi pentru casier ca să-mi plătesc online facturile. Dar cred că propunerea asta trebuie să nu fie agresivă şi, în definitiv, e mai bine ca eu însumi într-o bună zi să iau această decizie. Şi chiar aveam de gînd s-o iau, dar după discuţiile frecvente cu acea lucrătoare tînără din bancă e posibil să mai plătesc o vreme la ghişeu.

Deunăzi s-a apopiat de mine hotărîtă să mă convertească imediat la plata facturilor pe net. Am acceptat să-i ascult explicaţiile. Şi parcă eram pe punctul să fac ce îmi cere, dar m-a blocat următoarea întrebare: ce sumă fixăm pentru luna viitoare? Era vorba de gaze naturale şi habar nu aveam ce sumă să fixez, căci era vorba de un apartament în care centrala ba e închisă, ba e deschisă, în funcţie de vreme. I-am spus că vreau să plătesc numai suma indicată în factură, că nu mă interesează nici o rezervare a unei sume de bani pentru viitor şi asta a nedumerit-o pe lucrătoare. Mai pe scurt, nu ne-am înţeles şi chiar ne-am supărat unul pe altul.

Dacă înţeleg eu bine, unele bănci au început o luptă aprigă cu cei care mai vin la ei pentru plata facturilor. E bine că luptaţi, stimabililor, dar simţul măsurii n-ar trebuie să vă părăsească. Aveţi răbdare şi lăsaţi oamenii să ia aceste decizii. Iar sugestiile pe care nu mai încetaţi să ni le faceţi n-ar trebui să semene cu o grindină.

XS
SM
MD
LG