Linkuri accesibilitate

Marea Britanie neagă afirmația Rusiei că marina britanică ar fi sabotat conductele Nord Stream


Marea Britanie a negat pe 29 octombrie acuzația lansată de Ministerul rus al Apărării care susține că personalul marinei britanice ar fi aruncat în aer luna trecută gazoductele Nord Stream.

Ministerul britanic al Apărării a declarat că acuzația Rusiei a fost concepută pentru a „distrage atenția de la modul dezastruos în care au gestionat invazia ilegală din Ucraina”. În declarație se spune că „povestea inventată spune mai multe despre conflictele care au loc în interiorul guvernului rus decât despre Occident”.

Rusia a acuzat anterior Occidentul pentru exploziile din septembrie, care au provocat distrugerea conductelor Nord Stream 1 și Nord Stream 2. Suedia și Danemarca au ajuns la concluzia că patru scurgeri de pe conductele respective au fost produse de explozii, dar nu au spus cine ar putea fi responsabil.

Rusia a acuzat Ucraina că a efectuat un atac „masiv” cu drone mai devreme, pe 29 octombrie, asupra navelor din flota sa din Marea Neagră și că aceiași „specialiști britanici” care au efectuat atacul asupra conductelor au ajutat la antrenarea forțelor ucrainene pentru a efectua atacul cu drone. Armata ucraineană nu a comentat acuzațiile Rusiei.

XS
SM
MD
LG