Linkuri accesibilitate

Mii de oameni au comemorat la București și la Cluj victimele incendiului de la Colectiv (FOTO/VIDEO)


La trei ani de la tragedie nimeni nu a fost condamnat, iar absența vinovaților creează un precedent periculos.

La ora 19, mii de persoane s-au adunat în Piața Unirii din București și au pornit într-un marș tăcut către clubul Colectiv, acolo unde în urmă cu trei ani a avut loc incendiul în urma căruia și-au pierdut viața 65 de oameni.

În marșul intitulat simbolic „Marșul Ghitărilor”, oameni de toate vârstele, dar și copii au purtat în tăcere făclii, flori și candele aprinse în memoria victimelor.

În fața clubului, un șir lung de candele lumina panoul cu chipurile tinerilor care au pierdut în incendiul de acum trei ani, în timp ce părinții, rudele și prietenii lor încercau să își ascundă cu greu durerea. Iar muzica ghitărilor a răsunat și în fața clubului.

Jean Chelba: „Pentru mine n-au trecut trei ani, totul s-a întâmplat ieri”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:31 0:00

Asociația Colectiv GTG 3010, organizatoarea marșului, a postat pe Facebook următorul mesaj:

„Muzica atinge coarda sensibilă a sufletului fiecărui om. Toți o avem. Poate nu este vizibilă, dar știm că există. Când sufletul se înalță ne ajutăm de coarde de ghitări și vorbim cu ei. Atunci știm că toți cei 65 ne ascultă. La sfârșit de octombrie cântăm împreună”.

Victimele de la Colectiv au fost comemorate și la Cluj.

La trei ani de la tragedie nimeni nu a fost condamnat, iar absența vinovaților creează un precedent periculos, care poate alimenta o tragedie ulterioară.

Politigraf

XS
SM
MD
LG