Linkuri accesibilitate

Ministerul rus de Interne: Turiștii străini vor semna „acorduri de loialitate" față de Rusia


Turiști la templul Etigel Hambin din Ivolginsky Dațan, centrul budismului rusesc, localitatea Ivolginsk, Republica Buriatia, Rusia, 16 septembrie 2021
Turiști la templul Etigel Hambin din Ivolginsky Dațan, centrul budismului rusesc, localitatea Ivolginsk, Republica Buriatia, Rusia, 16 septembrie 2021

 Ministerul rus de Interne a elaborat un proiect de lege care solicită introducerea unui formular de consimțământ sau "acord de loialitate", care trebuie semnat de vizitatorii străini la intrarea în Rusia.

Acordul se referă la intenția turiștilor de a respecta legilor care interzic discreditarea politicilor guvernamentale rusești sau repudierea valorilor familiei tradiționale, potrivit textului proiectului de lege, citat de agenția de presă TASS.

„Formularul de acord de loialitate propus reprezintă atât un permis din partea autorităților guvernamentale ruse care permite unui anumit cetățean străin să intre în Rusia cât și consimțământul străinului de a respecta interdicțiile existente care vizează asigurarea protecției intereselor naționale rusești", se arată în document.

Conform proiectului de lege, turiștilor străini li se interzice să împiedice activitatea autorităților publice ruse. De asemenea, le este interzisă discreditarea politicilor interne sau externe ale țării și a autorităților publice și oficialilor guvernamentali.

Proiectul de lege le interzice turiștilor și răspândirea informaților care denigrează sau încurajează denigrarea valorilor morale și de altă natură semnificative din punct de vedere constituțional, inclusiv conceptul instituției căsătoriei ca uniune între un bărbat și o femeie, precum și valorile asociate cu familia, maternitatea, paternitatea și copilăria.

Proiectul consultat de agenția rusă de presă TASS, prevede că străinii, la intrarea în Rusia trebuie să se abțină de la propaganda relațiilor sexuale netradiționale sau de la denaturarea adevărului istoric referitor la faptele poporului sovietic în apărarea Patriei și la contribuția acestuia la victoria asupra fascismului.

În plus, inițiativa legislativă propune interzicerea activităților care încurajează o atitudine neglijentă față de mediul sau resursele naturale ale Rusiei, precum și față de valorile materiale și culturale ale țării.

Proiectul de lege le interzice, de asemenea, turiștilor străini să manifeste lipsă de respect față de diversitatea regională și etno-culturală a Rusiei sau față de valorile morale și spirituale tradiționale rusești. Conform proiectului de lege, străinilor li s-ar putea interzice să se implice în orice activitate considerată dăunătoare pentru Rusia.

Conform agenției TASS, general-locotenentul de poliție Valentina Kazakova, șefa Direcției principale pentru migrație din cadrul Ministerului de Interne, anunțase mai înainte că ministerul a elaborat amendamente relevante la legislația rusă privind imigrația.

Proiectul de lege este, în prezent, în discuție și va fi dezbătut în scurt timp de Duma de Stat, a declarat ea.

XS
SM
MD
LG