Linkuri accesibilitate

Ministrul apărării Pavel Voicu: Șoigu „vine la invitația președintelui R. Moldova”


Președintele Igor Dodon cu Pavel Voicu, ministrul apărării
Președintele Igor Dodon cu Pavel Voicu, ministrul apărării

Ideea invitării ministrului rus i-a aparținut președintelui Igor Dodon.

Ministrul apărării Pavel Voicu a spus că ideea invitării omologului său rus la Chișinău, pentru care a fost criticat de prim-ministra Maia Sandu, i-a aparținut președintelui Igor Dodon.

„S-a înțeles că a fost invitat de ministrul apărării, dar el de fapt el vine la invitația președintelui R. Moldova” – a declarat Voicu.

Vorbind la o conferință de presă, astăzi, miercuri, Voicu, fost consilier al lui Dodon, a spus că președintele l-a invitat pe Șoigu cu ocazia celei de-a 75-a aniversări a eliberării Moldovei de fascism, la 24 august, iar el, Voicu, a aflat de această vizită abia luni.

Mai devreme, după ședința de guvern, Maia Sandu a dispus rechemarea ambasadorului moldovean la Moscova pentru consultări după ce ministrul apărării l-ar fi invitat la Chișinău pe omologul său rus fără să-i spună și ei.

Prim-ministra i-a spus ministrului apărării, Pavel Voicu că vizita omologului lui rus, Serghei Șoigu, la 24 august, va fi una „privată”. „Nu ați făcut demersurile necesare, respectiv această vizită nu este una oficială”, a spus Sandu.

Pe data de 24 august, președintele Igor Dodon va marca cu fast, în ciuda rezervelor guvernului, a 75-a aniversare a eliberării Moldovei de fascism. Ministrul apărării Voicu s-a întâlnit cu omologul său din Rusia la Moscova, la sfârșitul lunii iulie, când a discutat inclusiv despre „acţiunile de comemorare a victimelor căzute în cel de-al doilea război mondial”.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Previous Next

XS
SM
MD
LG