Linkuri accesibilitate

Mitropolia Basarabiei semnează un prim acord de colaborare cu o instituție de stat din R. Moldova


Mitropolitul Basarabiei Petru și ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi
Mitropolitul Basarabiei Petru și ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi

Mitropolia Basarabiei anunță că a semnat un acord de colaborare cu Ministerul Apărării al R. Moldova, acesta fiind primul încheiat cu o instituție de stat în cei 31 de la reactivarea mitropoliei subordonate canonic Patriarhiei Române.

Potrivit unui comunicat de presă al Mitropoliei Basarabiei, acordul semnat pe 4 septembrie de Mitropolitul Basarabiei Petru și ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, are ca obiective „educația moral – spirituală şi patriotică a efectivului Armatei Naționale, organizarea şi desfășurarea activităților de asistență religioasă care vor contribui la suplinirea cerințelor spirituale ale militarilor”.

Semnarea acestui acord, se mai spune în comunicat, „reprezintă un moment istoric care deschide calea și întărește speranța în vederea semnării unor noi acorduri cu diferite instituții ale statului, acesta fiind primul semnat în cei 31 de ani de când Mitropolia Basarabiei a fost reactivată”.

Te-ar putea interesa și: Pe agendă | România strânge legăturile cu Mitropolia Basarabiei, ca s-o ajute să-și recapete drepturile

„În semn de recunoștință și apreciere pentru susținerea bisericii”, Mitropolitul i-a oferit ministrului ordinul „Ștefan cel Mare și Sfânt”, gradul I.

Parte a Bisericii Ortodoxe Române, Mitropolia Basarabiei se bucură de tot mai mult sprijin din partea autorităților de la Chișinău după preluarea guvernării de partidul pro-european PAS. Mitropolitul Basarabiei a primit dreptul de a primi pașaport diplomatic, la fel ca Mitropolitul Moldovei, subordonată canonic Patriarhiei Moscovei. De asemenea, deputații PAS intenționau să transmită Mitropoliei Basarabiei din proprietatea statului, prin derogare de la lege, o clădire istorică din centrul Chișinăului, dar proiectul a fost trecut pe linie moartă, după ce a stârnit reacții critice în societate.

XS
SM
MD
LG