Linkuri accesibilitate

Moscova susține că o dronă ucraineană doborâtă de antiaeriană a ucis trei persoane de la o bază aeriană


Baza aeriană Engels din Saratov a fost, de asemenea, zguduită de explozii la începutul acestei luni.
Baza aeriană Engels din Saratov a fost, de asemenea, zguduită de explozii la începutul acestei luni.

Ministerul rus al Apărării a confirmat că trei militari au fost uciși în dimineața zilei de 26 decembrie de resturile unei drone ucrainene care a fost lovită de antiaeriana rusă și a căzut deasupra unei baze militare din regiunea Saratov, în sud-vestul Rusiei.

„Pe 26 decembrie, în jurul orei 01:35, ora Moscovei, un vehicul aerian ucrainean fără pilot la bord a fost doborât la joasă altitudine în timp ce se apropia de baza aeriană militară Engels din regiunea Saratov", a declarat Ministerul rus al Apărării. „Ca urmare a căderii resturilor dronei, trei militari ruși din personalul tehnic care se aflau la baza aeriană au fost răniți mortal".

Presa rusă informase anterior despre faptul că se înregistraseră explozii la baza aeriană operată de Forțele aeriene și spațiale ale Rusiei. Este al doilea atac cu dronă din această lună asupra bazei atribuit de Moscova Kievului .

Canalul Telegram Baza a citat rezidenți locali care au declarat că în oraș s-au auzit semnale de raid aerian și explozii.

În fotografiile consecințelor acestui incident apărute pe rețelele de socializare rusești se vede ceva ce pare un incendiu, în timp ce un scurt clip video de pe camerele de supraveghere arată că a avut loc o explozie puternică.

Guvernatorul regiunii Saratov, Roman Busarghin, a scris pe canalul său de Telegram că incidentul este investigat de forțele de ordine. Busargin a precizat că infrastructura civilă nu a fost afectată.

Pe 5 decembrie, autoritățile ruse au afirmat că baza situată la sute de kilometri de câmpul de luptă din Ucraina a fost lovită într-unul dintre cele două atacuri asupra bazelor aeriene rusești, atribuite în acea zi Kievului.

Baza aeriană se află la aproximativ 700 de kilometri de teritoriul controlat de Kiev în estul Ucrainei, unde forțele ruse și ucrainene sunt angajate în lupte aprige după 10 luni de la invazia neprovocată a Rusiei.

Baza aeriană găzduiește bombardiere strategice rusești Tu-160 și Tu-95MS și alte aeronave folosite pentru a ataca Ucraina.

Imaginile din satelit au surprins ceea ce pare a fi avarierea unui bombardier Tu-95 după atacul din 5 decembrie. În aceeași zi, un alt atac cu drone a fost revendicat la baza aeriană Diaghilev de la periferia orașului Riazan, la sud-est de Moscova.

XS
SM
MD
LG