Linkuri accesibilitate

„N-ar fi rău să fie bine și în țara asta”


Ion Bogonovschi
Ion Bogonovschi

Jurnalul săptămînal al lui Ion Bogonovschi.

Ion Bogonovschi s-a nascut la 6 decembrie 1953 in satul Balasesti, raionul Singerei. A facut studii la Colegiul de agronomie din Taul, Dondușeni. A fost agronom. Are un stagiu de 36 de ani. Din 1990 si pana in prezent este proprietar de pamint. Pensionar.

Luni

Despre politicienii moldoveni priviti prin prisma eminesciana. La diferite omagieri ale poetului Mihai Eminescu, multi politicieni de dreapta si de stinga depun flori la bustul poetulului. Unii chiar recita cite o strofa din creatia eminsciana. Consider, ca majoritatea politicienilor sint corupti si habar nu au ce a scris poetul, mai ales că tot ce a scris el este actual si azi. Iata cateva versuri: „Aceste-i plebe rusificate, acestor lepadaturi, acestor lepre, Si culmea a tot ce este mai mincinos si mai las pe fata intregului univers, Care joaca ca pe funii, masti cu toate de renume din comedia minciunii; Povestesc ca papagalii mii de glume si povesti, Fara ca sa le priceapa, dupa ele un ac/ Sta de vorba cu el insu-si, spune zeci de mii de ori, Ce-a spus veacuri dupolalta si va spune veacuri inca. Pina ce soarele-o sa apuna, in genunea cea adinca.” Cred ca politicienii nostri, daca ar constientiza, nu ar mai participa la aceste omagieri.

Astazi au avut loc intilniri cu trei demnitari din SUA, UE si din Federatia Rusa, mai bine ar fi fost daca participau si cei din România. Statul nostru este intr-o situatie, cum nu a mai fost de la 1991 incoace, saracit si macinat de acesti politicieni pe care ii poti numi plebe si gunoi, asa cum ii numeste poetul. O tarisoara atit de mica cu oameni harnici si bintuita de tot felul de excroci.

Marti

In centrul atentiei, discutiile dintre PSRM si Blocul ACUM. Si din nou mi-am amintit de Eminescu pe care-l citez: „Măști cu toate de renume, din comedia minciunii...” Am citit o declaratie facuta de seful statului Igor Dodon: Că, chipurile, celor din Blocul ACUM le trebue vre-o doi ani in opozitie, sa mai invete a guverna si tot atunci am scris un comentariu sub fotografia lui Igor Dodon. Dumnezeu, sa ma pazeasca, de judecata magareasca.

Am mai ascultat, adica am mai avut rabdare sa-i ascult pe jurnalistii Bogatu, Negru, apoi am rasfoit ziarul Timpul, unde ii discrediteaza numai si numai pe Maia Sandu si pe Andrei Nastase. Nici unul nu vorbeste la concret, ce conditii pun acesti doi lideri. Aceasta haita de jurnalisti, parca ar fi o armata de troli in frunte cu Ion Harghel de la PDM spunind: Gata Blocul ACUM la alegeri anticipate vor lua mai putine mandate, dar nici unul nu vorbeste ca deblocarea finantarii si granturi de la UE pot sa primeasca doar cei de la blocul ACUM. Toti o vor pe Maia Sandu prim minstru, ca sa primesca bani de la UE si ei sa se laude si sa fure in continuare. Se vede cu ochiul liber haita asta de hoti, Plahotniuc, Dodon, Sor si Greceanii. Parerea mea este ca cum nu ar fi ei de smecheri, dar fara Maia Sandu ei nu vor putea atrage finantari externe si sint doar niste penali si locul lor e la puscarie. Pe cind Maia Sandu este un fenomen, cu demnitate si verticalitate.

Miercuri

Daca privim in urma, in toti acesti 30 de ani de independenta, poporul nostru a trait doar in suferinti saracie, batjocura si umilinta. S-au imbogatit tot felul de venetici, mancurti care ne-au urat de moarte pentru ca putin ne-am mai trezit din somnul cel de moarte. De la Mircea Druc, care a fost dupa parerea mea un patriot inflacarat, tocmai acum a aparut Maia Sandu, o personalitate care inspira incredere in ziua de mîine si care este cu demnitate si verticalitate,dar mereu umbrita de fortele negre, banditesti, care au ajuns in Parlamentul Republicii Moldova. De statura mica, cum este privim, cum incet, incet se ridica spre birghia celui mai odios bandit din toate timpurile pe nume Plahotniuc pentru a-l neutraliza si a-i arata locul din puscarie. Noua nu ne ramine sa-i spunem, cu Doamne ajuta si sa o sustinem in toate deciziile pe care le ia. Asteptarile noastre sint foarte mari.

Joi

Jurnalul cu Ion Bogonovschi cu tema: Politicienii nostri priviti prin prizma Eminesciana. Citez o strofa din scrisoarea a 3-a. „Cum nu vii tu Tepes doamne, Ca punind mina pe ei, Sa-i imparti in doua cete, In smintiti si in misei, Si in doua temniti large, Cu de-sila sa-i aduni, Sa dai foc la puscarie, Si la casa de nebuni”. Privesc de aici, de departe, ce se petrece in republica noastra si imi pare ca de departe lucrurile, ori evenimentele se observa mult mai clar. O haita intreaga de fel si fel de politicieni, s-au mai bine zis pseudopoliticieni lupta contra lui Maia Sandu cu o inversunare nemaivazuta. Diferiti pseudounionisti protesteza la sediul partidului PAS, cu direriti indivizi si veterani de razboi. Gazeta Timpul scrie o pagina intreaga despre asa-numita tradare a Maiei Sandu. Și multi multi comentatori politici si jurnalisti. Inca nu i-am ascultat ori privit pe cei cu gura de lup si cu pintece de iapa. Adica popimea lui Dodon, asa cum ii numea Ion Creanga. Dar cred ca si astea vor iesi degraba la rampă. Încă nu i-au ajuns rindul. In toata aceasta isterie psihica sta in spate coordonatorul care le ticlueste pe la miezul noptii cu Michiduta si cu o portie de cocaina, asa cum îi e viclesugul si anume, Plahotniuc. El si-a pus toate rezervele contra Maiei Sandu, pentru a o determina sa accepte posturile pe care i le propune el, asa cum este deprins sa o faca. Chiar si satelitii lui, cum este Dodon si mai multi de la PSRM, inventeaza diferite scheme pentru a o defaima pe Maia Sandu. Intr-un cuvint, asta se chiama agonie totala. Cum nu ar suci-o si cum nu ar cirni-o toti acesti Hoti fara Maia Sandu nu costa nici trei parale si de aceia ii dorim lui Maia Sandu multa sanatate si sa mearga cu capul sus. Eu stau si ma gindesc că sfirsitul lor este pe ici colea. Imi pare rau de tara mea de conceratenii mei, de fratii si surorile mele, care o duc foarte greu. Marea majoritate supravietuesc pe ajutorul copiilor lor, care lucreaza in strainatate.

In toata aceasta batae de joc, si anume de prietenii si rudele mele sint vinovați cei ce slujesc conducerea statului, Politia, Jurnalistii, preutimea si multe alte categorii de slujbasi. Aici vreau sa o inchei cu cuvintele lui Ion Creanga: „N-ar fi rău să fie bine și în țara asta”.

Vineri

Prea v-ati aratat arama, sfisiind aceasta tara, Prea va-ti batut joc de limba, de strabuni si de-obicei, Ca sa nu se arate-o data ca sunteti niste misei. Numai banul fara munca, iata singura pornire. Virtutea e o nerozie, geniul o nefericire. In sfirsit, socialistii si-au dat arama pe fata, dar altfel nici nu putea fi. Greceanii, si probabil alti deputati de la PSRM, sunt implicati in furtul miliardului. Si daca era sacrificat Plahotniuc, nu-i nicio indoiala ca ar fi picat toti tilharii din PSRM in bratele lui Plahotniuc. De la bun inceput se vedea cu ochiu liber ca Dodon a castigat prezidentialele cu ajutorul lui Plahotniuc. La moment Dodon face ceea ce ii spune liderul democratilor. PD si PSRM au spus intr-o voce: ANTICIPATE. Cu capul sus vor merge la alegerile urmatoare cei din Blocul ACUM. Seara a fost trista. „Alte masti, aceeasi piesa, Alte guri, aceiasi gama. Amagit atit de-adesea nu spera si nu ai teama, Ce e val ca valul trece.” Mihai Eminescu…

XS
SM
MD
LG