Linkuri accesibilitate

0:4, 1:4, 0:4: Ne mai entuziasmăm?


Echipa R. Moldovei, Chisinau, 22 martie 2019
Echipa R. Moldovei, Chisinau, 22 martie 2019

Preliminariile pentru Euro 2020 au început, aşadar, cu două înfrîngeri, scor general 1:8.

Cîte cuvinte patetice, pline de admiraţie, au fost rostite vineri despre meciul Moldova – Franţa! Ni s-a spus că e un meci mare, că e un eveniment frumos, că fotbaliştii moldoveni sunt nişte luptători, că au muncit pe teren, că au marcat un gol. Iar Vlad Plahotniuc, coordonatorul guvernării, a declarat că i-a plăcut prestaţia echipei şi că are un premiu pentru autorul golului Ambros.

Iulian Ciocan - despre fotbal si politică
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:13 0:00
Link direct


Între timp, Moldova a fost pulverizată de Turcia cu scorul de 0:4. Preliminariile pentru Euro 2020 au început, aşadar, cu două înfrîngeri, scor general 1:8. Să ne mai amintim că Moldova pierde cu 0:4 la Luxemburg, o echipă modestă?

Nu-i vorbă, faptul că la Chişinău au venit campionii mondiali e frumos, dar unde e meritul moldovenilor? Era un joc oficial pe care francezii nu-l puteau evita. Altceva era dacă francezii veneau aici să joace un meci amical la invitaţia Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal. Şi-apoi cît entuziasm putem să avem dacă echipa noastră pierde 1:4? Da, au marcat moldovenii un gol, dar o să patetizăm ori de cite ori echipa RM-ului dă un gol şi pierde cu scor mare? Dar în Turcia ce a fost? Tot un eveniment mare şi o prestaţie minunată?

În fond, selecţionata Moldovei e o echipă mica, ce nu s-a calificat niciodată la un turneu final. Nu zic că trebuie să-i blamăm pe fotbaliştii moldoveni, dar nici nu e cazul să facem din ţînţar armăsar şi să transformăm sosirea oricărei echipe mari într-un soi de hipereveniment. Vom avea cu adevărat un hyper-event atunci cînd Moldova va învinge Turcia sau Franţa, cînd se va califica la un turneu final. Pînă atunci să ne păstrăm calmul şi să remarcăm starea dezastruoasă a infrastructurii fotbalistice din RM.

XS
SM
MD
LG