Linkuri accesibilitate

Netflix, TikTok și American Express își suspendă serviciile în Rusia


Netflix și TikTok și-au suspendat cea mai mare parte a serviciilor în Rusia în legătură cu reprimarea de către Moscova a relatărilor despre războiul din Ucraina.

Decizia vine la o zi după ce compania americană de carduri de plată American Express a renunțat la operațiunile sale în Rusia.

TikTok a blocat noile postări video și transmisiunile în direct, în timp ce Netflix a declarat că își suspendă serviciul, dar nu a oferit detalii suplimentare. Netflix, cu sediul în Statele Unite, își oprise deja achizițiile și producția de programe originale în Rusia. TikTok a declarat că decizia sa urmărește menținerea siguranței angajaților și utilizatorilor săi și respectarea noilor reglementări privind „știrile false” din Rusia.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat pe 5 martie legea care prevede pedepse de până la 15 ani de închisoare pentru persoanele care nu susțin linia Kremlinului în ceea ce privește războiul Rusiei în Ucraina.

Decizia American Express urmează deciziilor Visa, Mastercard și PayPal de a-și suspenda operațiunile din Rusia. Compania a precizat că decizia a fost luată „în lumina atacului continuu și nejustificat al Rusiei asupra poporului din Ucraina”. De asemenea, American Express a pus capăt tuturor operațiunilor sale din Belarus.

XS
SM
MD
LG