Linkuri accesibilitate

Neurolog american: Bolile grave ale lui Saakașvili sunt un obstacol în calea executării pedepsei


Emmanuel Lakhani, neurolog american, doctor în medicină a fost audiat online de instanța de judecată în legătură cu amânarea executării sentinței sau a eliberării fostului președinte Mihail Saakașvili.

Răspunzând unei întrebări a avocatului, neurologul a afirmat că bolile lui Saakașvili reprezintă un obstacol în calea executării pedepsei.

„În calitate de neurolog, consider că aceste boli grave sunt un obstacol în calea executării pedepsei”, a declarat neurologul. De asemenea, el a spus că fostul președinte este bolnav de „pierderea tranzitorie a cunoștinței, convulsii, demență de tip nespecificat, schimbări rapide de temperatură și tensiune, tulburări semnificative de stres post-traumatic, polifarmacie (utilizare multiplă de medicamente prescrise), epuizare musculară semnificativă".

Cel de-al treilea președinte al Georgiei, Mihail Saakașvili, nu a participat la ședința de judecată din 9 ianuarie. Tribunalul din Tbilisi analizează apelul avocaților lui Miail Saakașvili privind amânarea sentinței sau scutirea de pedeapsă.

În același timp cu ședința, mai mulți susținători ai lui Mikheil Saakașvili au organizat o acțiune la tribunalul orașului Tbilisi.

Din 12 mai 2022, Saakașvili se află internat în spital. După cum remarcă membrii familiei și avocații, starea de sănătate a fostului președinte se deteriorează și este necesar să fie dus în străinătate pentru tratament.

Saakașvili s-a întors în Georgia cu câteva zile înainte de alegerile din 2021. El a fost arestat de poliție pe 1 octombrie. În prima zi de arest, Mihail Saakașvili a declanșat greva foamei, pe care a încetat-o după ce a fost transferat la clinica din Gori. Potrivit rudelor și avocaților săi, el nu a putut beneficia acolo de o reabilitare medicală adecvată.

XS
SM
MD
LG