Linkuri accesibilitate

Noi şi problemele lui Sergiu Lucinschi


Sergiu Lucinski
Sergiu Lucinski

Aş vrea ca rudele preşedinţilor să nu aibă probleme în străinătate, căci reputaţia lor proastă parcă îmi face şi mie o reputaţie proastă.

O ştire a venit zilele astea din România vecină. Sergiu Lucinschi, fiul cel mare al fostului preşedinte moldovean Petru Lucinschi, a fost dat în urmărire de Poliţia română după ce a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni de închisoare de un tribunal românesc. Am aflat din acea ştire că Sergiu Lucinschi a fost găsit vinovat de trafic de influenţă şi extorcarea a patru milioane de euro de la un om de afaceri.

Noi şi problemele lui Sergiu Lucinschi
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:10 0:00
Link direct

Mărturisesc, stimaţi ascultători, că m-a întristat şi m-a debusolat această ştire. Am sentimentul că mi s-a întîmplat ceva rău mie, că există o legătură între situaţia mea şi ceea ce i s-a întîmplat lui Sergiu Lucinschi. Să fiu însă mai explicit.

Petru Lucinschi a fost preşedinte al Republicii Moldova, deci a fost şi preşedintele meu. Fiul lui are acum probleme în România şi eu nu mă pot preface că asta nu mă vizează deloc. Oarecum mă priveşte şi pe mine, dacă mă gîndesc bine. În calitate de cetăţean al RM aş vrea ca rudele preşedinţilor să nu aibă probleme în străinătate, căci reputaţia lor proastă parcă îmi face şi mie o reputaţie proastă. Nu vreau să fiu condus de oameni ale căror rude au comis fapte reprobabile. E ca şi cum eu însumi am comis faptele acestea.

Sunt îngrijorat că Sergiu Lucinschi are probleme cu justiţia română. Iar şi mai tare mă îngrijorează faptul că fiul fostului prşedinte e dat în urmărire. Iese că e de negăsit, nu? Unde oare a dispărut? Ca cetăţean al RM aş vrea ca rudele preşedinţilor să nu fugă de organele judiciare ale unor state europene. Toată încurcătura asta cu Sergiu Lucinschi mi-a stricat dispoziţia. Ceva nu e bine. Chiar nu e bine.

XS
SM
MD
LG