Linkuri accesibilitate

Noi atacuri ale armatei ruse la Kiev și Zaporojie


Graffiti pe un zid din capitala Ucrainei, Kiev. Un militar ucrainean lansează o rachetă pe care scrie „Scopul nostru este unul singur.”
Graffiti pe un zid din capitala Ucrainei, Kiev. Un militar ucrainean lansează o rachetă pe care scrie „Scopul nostru este unul singur.”

Forțele ruse au lansat noi lovituri asupra unor obiective din Kiev și orașul Zaporojie, au declarat militari și oficiali la 27 octombrie, în timp ce forțele ucrainene au respins atacurile din apropierea a două orașe din regiunea estică Donbas.

Guvernatorul regional al Kievului, Oleksi Kuleba, a scris pe Telegram că lucrătorii de salvare se află la locul loviturii din capitală, fără a spune unde anume.

„Rușii terorizează noaptea regiunea Kievului. Mai multe lovituri într-o zonă. Salvatorii și toate serviciile de urgență se află la fața locului. Eliminarea incendiului și a consecințelor impactului este în curs de desfășurare", a scris Kuleba pe Telegram.

În Zaporojie, rușii au folosit rachete Smerci pentru a lovi orașul în timpul nopții, a scris pe Telegram șeful administrației militare regionale, Oleksandr Staruh. „În timpul nopții, inamicul a atacat periferia centrului regional. Potrivit informațiilor preliminare, este vorba de trei proiectile ale sistemelor de rachete cu lansare multiplă Smerci. Nu s-au înregistrat victime”, a scris el.

În estul regiunii Donbas, trupele ucrainene rezistă atacurilor din apropierea orașelor Avdiivka și Bahmut, unde au avut loc lupte crâncene, a anunțat președintele Volodimir Zelenski în seara de 26 octombrie. Zelenski i-a acuzat pe comandanții ruși de „nebunie” în eforturile lor de a captura orașele sacrificându-și oamenii.

XS
SM
MD
LG