Linkuri accesibilitate

Noi restricții în Europa. 648 de cazuri noi de Covid în R. Moldova


Chișinău, campanie electorală în pandemie, octombrie 2020.

În R. Moldova marți se înregistrau alte 649 cazuri noi de infectare cu COVID-19. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 72 460 cazuri.

Bilanțul deceselor a ajuns la 1.710, după înregistrarea a zece cazuri noi.

Germania și Franța se pregătesc să impună noi restricții gândite să limiteze răspândirea pandemiei de coronavirus, care în acest moment este mai virulentă decât în primăvară, când guvernele au recurs la carantine naționale pentru a controla răspândirea virusului. În Germani, cancelara Angela Merkel se întâlnește miercuri cu premierii landur-ilor pentru a decide următorii pași dar cancelaria a anunțat deja că „toate opțiunile sunt deschise”, inclusiv o nouă carantină națională și închiderea granițelor.

În Franța, ca în majoritatea țărilor europene, este deja în vigoare o interdicție de circulație pe timpul nopții dar guvernul de la Paris să gândește să extindă această măsură. În Cehia, una din cele mai lovite țări din Europa din ultimele două săptămâni, pe lângă interdicția de circulație noaptea, s-a decis și închiderea tuturor magazinelor duminica.

XS
SM
MD
LG