Linkuri accesibilitate

Noua putere faţă cu lista escrocilor


Alexandru Slusari

Lista finală şi deplină a celor care au profitat de pe urma fraudei, e un test foarte serios pentru noua putere.

Deunăzi, Alexandru Slusari, preşedintele anchetei parlamentare pentru elucidarea circumstanţelor devalizării sectorului bancar, ne-a spus că a văzut Raportul Kroll şi că cel mai probabil comisia sa îl va publica. Raportul nu conţine şi o listă exhaustivă a beneficiarilor celebrei fraude bancare, listă pe care Procuratura de la Chişinău ar deţine-o din martie 2018, dar refuză în continuare s-o prezinte noilor autorităţi. Dar domnul Slusari a spus că nu vede argumente serioase ce ar putea să împiedice publicarea acestei liste de îndată ce va ajunge la comisie.

Noua putere faţă cu lista escrocilor
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:24 0:00
Link direct

Vreau să spun iată ce. Chestia asta cu lista escrocilor, cu lista finală şi deplină a celor care au profitat de pe urma fraudei, e un test foarte serios pentru noua putere, care cu puţin timp în urmă, pe cînd era opoziţie, ne vorbea ritos despre mişmaşurile PD-ului. Chiar vreau să văd ce face noua putere cu această listă. Vom afla, în sfîrşit, cine sunt escrocii? Sau ni se vor spune doar cîteva nume din lista aia bogată?

Probabil, domnul Slusari doreşte din răsputeri ca cetăţenii să-şi cunoască “eroii”, dar depinde totul oare numai de domnul Slusari? Cred că nu numai de el. Şi e suficient să ne imaginăm că în lista aceea figurează nu numai oameni apropiaţi PD-ului, ci şi indivizi din alte zone politice, ca să înţelegem că nouă, cetăţenilor, nu ne va fi uşor să aflăm adevărul.

Repet, e un test foarte serios pentru noua putere. Dacă-l pică, noii guvernanţi vor călca pe drumul parcurs de precedenţii conducători.

Dispariţia banilor din trei bănci nu-i vizează doar pe conducătorii ţării. Acest mişmaş îi vizează pe toţi cetăţenii Republicii Moldova. Vreau să văd cum noua putere are grijă ca cetăţenii ţării să fie informaţi. Iar publicarea listei e doar primul pas pe care noua putere trebuie să-l facă.

Ulterior, trebuie să vedem cum noua putere îi caută pe infractori, cum îi găseşte şi îi pedepseşte, indiferent de culoarea lor politică. Le doresc mari succese noilor conducători în această misiune nobilă!

Vezi comentarii (2)

Acest forum a fost închis
XS
SM
MD
LG