Linkuri accesibilitate

Nu mai contează ce faci. Contează cum arăţi!


Un tînăr cititor m-a lămurit zilele astea. Cică acum nu mai contează opera scriitorului sau calitatea textelor. Contează cum arată scriitorul! Opera e un soi de anexă a felului în care scriitorul apare pe reţele de socializare.

Nu mai contează ce faci. Contează cum arăţi!
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:59 0:00
Link direct



Tînărul mi-a explicat totul de-a fir a păr. E de dorit ca scriitorul să fie elegant, îmbrăcat într-un costum scump. E important ca virtualii cititori să vadă că scriitorul călătoreşte mult. Pozele făcute pe plaje exotice, în oraşe importante ale Europei fac bine. Cititorii văd că scriitorul e un om de succes, că poate să se deplaseze unde îi doreşte muşchiul. Scriitorul trebuie să fie frumos, vesel, zîmbitor, să mănînce bine în localuri frumoase, să se odihnească în staţiuni balneare prestigioase.

Iar mai presus de toate scriitorul trebuie să fie tînăr, puternic! Atunci oamenii vor fi interesaţi de textele lui.

„Şi dacă nu mai eşti tînăr?” am îngăimat eu.

„Hm… Atunci trebuie să apari în poze alături de scriitori tineri. Şi cititorii ar putea să tragă concluzia că omul care apare în compania tinerilor e interesant”, mi-a explicat tînărul cititor.

L-am ascultat cu atenţie pe tînărul cititor, i-am dat dreptate pe alocuri, am înţeles argumentele sale, dar mi se pare optica asta niţel bizară. Costumul fain e un lucru bun, dar calitatea textului e şi mai importantă. Ştiu, sunt de modă veche, dar vreau să citesc literatură bună, nu să admir plajele exotice vizitate de nişte indivizi mediocri.

XS
SM
MD
LG