Linkuri accesibilitate

Nu mai suntem campionii sărăciei europene!


Mi-a spus deunăzi un coleg: „Fii atent, Iuliane, tu scrii mereu despre sărăcia eternă din RM, iar între timp Moldova a părăsit ultimul loc în topul sărăciei europene! Sunt unii mai săraci ca noi!”

Mărturisesc că m-a mirat foarte mult ştirea asta. Păi, cine putea să devină mai sărac decât Republica Moldova? Am căutat deci topul cu pricina, făcut de o organizaţie internaţională prestigioasă, şi am aflat că acum pe ultimul loc în clasamentul sărăciei europene e Kosovo. RM-ul a săltat pe penultimul loc. Ce să spun?

O să zic din capul locului că motive de bucurie nu avem, am fost săraci şi suntem în continuare. Faptul că am abandonat ultima treaptă nu e atât meritul nostru, noi n-am făcut mare lucru, cât al dificultăţilor pe care le întâmpină kosovarii. Acestea ar putea să fie temporare şi RM-ul să revină repejor pe locul său firesc. Şi-apoi, Kosovo e un stat care nu e recunoscut de toată comunitatea mondială. Iar dacă Moldova, un stat recunoscut de toată lumea, e la fel de săracă, lucrurile sunt şi mai grave.

Săraci şi corupţi. Aceştia suntem noi, moldovenii. În 30 de ani coloşii politicii moldoveneşti au născut un şoarece. Iar acum alţi politicieni, fără nici un soi de jenă, ne promit marea, cu sarea. 30 de ani de sărăcie, de speranţe distruse. Ar trebui să murim de ruşine, înainte să ne distrugă definitiv sărăcia.

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis
Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG