Linkuri accesibilitate

Numărul deceselor în inundațiile din vestul Europei urcă la 183


În Schuld, Germania. 16 iulie 2021
În Schuld, Germania. 16 iulie 2021

Totalul deceselor pentru inundațiile recente din unele părți din vestul Europei a ajuns la 183. Zeci de oameni sunt dați dispăruți. În landul german Renania Palatinat, una din cele mai grav afectate zone din Europa, autoritățile se tem ca numărul victimelor ar mai putea crește. 670 de persoane au fost rănite în acest land.

Cancelara Germaniei Angela Merkel, care a vizitat astăzi zona afectată, a declarat că este „înfricoșătoare” imaginea distrugerilor și că limba germana cu greu are cuvintele care să descrie exact tabloul pagubelor.

Pe lângă țările cele mai afectate - Germania, Belgia, Țările de Jos și Luxemburg - , inundațiile s-au răspândit acum în părți din Elveția, Austria și Cehia. În Germania au murit cel puțin 156 de persoane, iar în Belgia - 27. În urma ploilor abundente din noaptea trecută din Bavaria, la granița cu Austria, o persoană a decedat din cauza inundațiilor. În Bavaria Superioară a fost decretată stare de urgență.

„Din păcate, ploile abundente și furtunile cauzează daune grave în mai multe locuri din Austria”, a scris și cancelarul austriac Sebastian Kurz pe rețeaua Twitter. Cancelara Germaniei, Angela Merkel, intenționează să viziteze orașul Schuld astăzi, pentru a analiza pagubele și pentru a se întâlni cu persoanele afectate.

Președintele german Frank-Walter Steinmeier a vizitat zona calamitată ieri și a cerut sprijin și donații pentru victimele inundațiilor. Trenurile dintre Germania și Cehia au fost suspendate din cauza problemelor tehnice „cauzate de condițiile meteorologice”, dar se intenționează reluarea traficului feroviar între cele două țări în cursul zilei de astăzi.

XS
SM
MD
LG