Linkuri accesibilitate

Numărul cazurilor de Covid-19 este în creștere în Chișinău


Ambulanța aduce un suspect de coronavirus la spitalul de boli infecțioase Toma Ciorba din Chișinău, martie 2020.
Ambulanța aduce un suspect de coronavirus la spitalul de boli infecțioase Toma Ciorba din Chișinău, martie 2020.

49 de pacienți cu forme medii de Covid-19 sunt internați în cele două secții ale Spitalului Clinic de Boli Contagioase „Toma Ciorbă” din Chișinău, destinate acestor bolnavi. Astăzi va fi deschisă și o secție la Spitalul Clinic Municipal de Ftiziopneumologie, spun autoritățile locale.

De asemenea, a crescut cu 50% numărul pacienților cu viroze și cu 18% - al celor cu pneumonii, în special copii, a declarat șeful adjunct al Direcției asistență medicală și socială Chișinău, Vladimir Bolocan, la ședința săptămânală a Primăriei Chișinău.

De la începutul lunii octombrie, în R. Moldova au fost înregistrate 36 de cazuri de gripă, 68.825 de cazuri de infecții virale ale căilor respiratorii superioare (IACRS) și 4.025 de cazuri de infecții respiratorii acute severe (SARI).

Autoritățile îndeamnă oamenii să se vaccineze în continuare împotriva Covid-19.

Actualmente, în Depozitul Național de Vaccinuri al ANSP sunt peste 28.000 de doze de vaccin Pfizer pentru copiii de peste 12 ani, peste 1.500 de doze de vaccin Pfizer pentru adulți și 25.905 de doze de vaccin Sinovac.

Acoperirea națională cu schema completă de vaccinare este de 31,5%.

  • 16x9 Image

    Silvia Rotaru

    M-am alăturat echipei Europei Libere Moldova în anul 2022 și sunt reporteră pe domeniul sănătate. Scriu despre problemele, schimbările și evoluțiile din sistemul medical, dar și despre drepturile și problemele pacienților. Fac jurnalism din 2010, am lucrat în televiziune și în presa scrisă, după ce am absolvit Facultatea de Comunicare și Relații Publice.

XS
SM
MD
LG