Linkuri accesibilitate

O bizarerie: amânarea Paştelui Blajinilor


La Căușeni, două femei pregătindu-se de Paștele Blajinilor. 16 aprilie 2015

Mărturisesc că multe bizarerii am văzut în viaţa mea, dar aşa ceva nu mi-am imaginat niciodată. Mitropolia Moldovei a amânat Paștele Blajinilor până în 6-8 iunie. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de presă, după o întâlnire a Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova la care a participat și președintele Igor Dodon.

O bizarerie: amânarea Paştelui Blajinilor
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:47 0:00


Înţeleg că e vremea coronavirusului, că suntem într-un fel de război, dar nu înţeleg cum poate fi amînată o sărbătoare religioasă. O fi Paştele Blajinilor un meci de fotbal? Eu aşa cred: dacă nu e posibil, n-o faci. Poţi să aştepţi Paştele Baljinilor din 2021, la rigoare. Şi-apoi Mitropolia Moldovei e sigură că la începutul lui iunie Covid-19 nu va mai exista? Şi dacă va fi, amînăm încă o dată Paştele Blajinilor? Facem un Paști de toamnă?

Repet, mi se par o bizarerie amînarea asta. Fiecare dintre noi poate să vină la mormintele rudelor şi să se reculeagă atunci cînd îi va permite situaţia. Nu e nevoie de un decret al Mitropoliei. Stranie mi s-a părut şi prezenţa lui Igor Dodon la reuniunea Sinodului Bisericii Ortodoxe. Să înţeleg că decizia asta a fost luată cu acceptul preşedintelui RM?

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis
XS
SM
MD
LG