Linkuri accesibilitate

O enzimă pentru Moldova!


Profesorul britanic John McGeehan, studiind enzimele...
Profesorul britanic John McGeehan, studiind enzimele...

Există mormane de plasticuri oriunde în lume, dar într-o ţară ca RM, în care poluarea a luat proporţii astronomice, de această enzimă e nevoie ca de aer!

Zilele astea am trăit o bucurie care nu mi s-a întîmplat de multă vreme, stimaţi ascultători. M-a proiectat pe culmile entuziasmului o ştire. Vasăzică, oamenii de știință din Marea Britanie și Statele Unite au descoperit o enzimă care poate distruge plasticul și ar putea fi folosită în lupta împotriva poluării. Oamenii de știință avertizează însă că se află abia la începutul cercetărilor, dar că ele ar putea aduce o contribuție esențială în curățarea apelor mărilor și oceanelor.

O enzimă pentru Moldova!
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:02 0:00
Link direct

Aşadar, o enzimă care devorează plasticul! Aţi auzit bine? Eu zic că de această enzimă are nevoie în primul rînd Republica Moldova! E o enzimă pentru Moldova. E adevărat că există mormane de plasticuri oriunde în lume, dar într-o ţară ca RM, în care nimeni nu separă gunoaiele, în care poluarea a luat proporţii astronomice, de această enzimă e nevoie ca de aer!

Aici plasticul e peste tot, pungi de plastic fîlfîie în crengile copacilor, sticle de plastic sunt aruncate în rîuri şi în pămînt, la supermarket ni se dau sacoşe de plastic. Avem nevoie, fără doar şi poate, de enzima salvatoare! Dar cum să facem rost de ea? Poate e nevoie să facem coadă? Poate e nevoie să plătim pentru ea?

Apropo, se gîndeşte vreun conducător autohton la beneficiile pe care ni le poate aduce enzima sus-pomenită? Are vreun plan referitor la aducerea enzimei în ţară? Sau gîndurile conducătorilor sunt acum numai la alegeri?

XS
SM
MD
LG