Linkuri accesibilitate

O ingineră din R. Moldova inspectează nave în Malta


Elena Schembri este stabilită în Malta din 2010. Acolo muncește la o instituție de stat și și-a întemeiat o familie.
Elena Schembri este stabilită în Malta din 2010. Acolo muncește la o instituție de stat și și-a întemeiat o familie.

Elena Schembri a plecat peste hotare în 2010 pentru a i se alătura viitorului său soț, după o relație de un an la distanță. Cu studii în ingineria sistemelor de apă, ea și-a găsit de muncă încă înainte de a se muta. Acum, lucrează la Direcția Navigație Comercială la Transport Malta.

Elena (41 ani) este din orașul Bălți și a venit la Chișinău pentru a învăța la Universitatea Tehnică a Moldovei, la specializare Gospodărirea și Protecția Apelor. A urmat sfatul tatălui său, inginer de profesie, care i-a spus că apa este necesară mereu și tuturor, în orice industrie.

„Și a avut dreptate, pentru că, mai apoi, mi-a fost destul de ușor să găsesc un post de muncă la Chișinău”, spune ea. După studii, Elena a lucrat, timp de 5 ani, la o companie care vindea și instala sisteme de aprovizionare cu apă.

În prezent, ea este funcționară la Transport Malta, unde analizează capacitățile tehnice ale navelor și verifică dacă acestea sunt conforme convențiilor internaționale, cu precădere dacă sunt respectate standardele de securitate și de mediu.

Elena (în centru), la absolvirea studiilor de la Universitatea din Malmo, Suedia
Elena (în centru), la absolvirea studiilor de la Universitatea din Malmo, Suedia

Drumul spre „o altfel de Europă”

În 2009, Elena a făcut cunoștință cu actualul său soț, un turist din Malta, venit să descopere Moldova. După un an epuizant de relație la distanță, cei doi au convenit să se mute împreună. Nu-i era frică de schimbarea propriu-zisă, cât de reacția tatălui său la această veste, de aceea a decis să-i spună în ultimul moment că pleacă din țară.

„Oricum, părinții știau că am pe cine mă baza acolo. Ne-am înțeles că, dacă nu reușesc să mă acomodez, revin acasă. Nu sunt omul care să fie întreținut”, explică ea.

Inițial, Elena a lucrat ca inspector la structura de stat Transport Malta
Inițial, Elena a lucrat ca inspector la structura de stat Transport Malta

A început să caute un post de muncă în Malta imediat ce a decis să plece. Nu știe dacă asta se datorează ambiției sau încăpățânării, dar era sigură că-și va găsi ceva pe potrivă. „M-am orientat spre carieră pentru că prețuiesc mult timpul pe care l-am investit în studii și nu aș vrea să fie timp pierdut. Nu-mi puteam permite să mă ocup de ceva care nu este legat de educația mea”, povestește Elena.

După un interviu online și acordul de a veni și la o întâlnire în oficiu la sosirea în Malta, și-a asigurat primul job acolo, la o companie internațională de consultanță în designul construcției fermelor de pești. Cu permisul de muncă de la angajator și viza obținută în Malta prin intermediul invitației de la actualul său soț, Elena a plecat din R. Moldova.

Nu i-a fost greu să se adapteze și susține că nu a căutat să aducă o bucată de Moldovă acolo, ci a vrut, mai degrabă, să se integreze. „Insula e cu totul altceva, e o altfel de Europă. Este foarte important să devii unul dintre oamenii locului. Eu nu am avut probleme cu asta, fie pentru că semăn cu ei, fie pentru că ei m-au primit așa cum sunt”, crede ea.

A luat cursuri de limba malteză imediat după ce s-a mutat și și-a pus ca scop să se concentreze pe experiențe pozitive. La 2 ani după ce a ajuns în Malta, Elena și partenerul său și-au oficializat relația.

„O navă e ca un orășel: ar trebui să iei totul în considerare”

La puțin timp după căsătorie, femeia și-a schimbat și locul de muncă, devenind inspectoare pentru controlul statului de pavilion și portuar la Transport Malta. De 3 ani, Elena este coordonatoare pentru statul de pavilion și statul portuar la Direcția Navigației Comerciale a Transport Malta.

Statul de pavilion este țara de înregistrare a unei nave, în timp ce statul portuar se referă la țara în care nava face escală și autoritatea acesteia de a inspecta și controla navele care intră în porturile sale. Malta este cunoscută ca având unul dintre cele mai mari registre de nave din Europa și din lume.

De 3 ani, Elena este coordonatoare pentru Statul Pavilion și Statul Portuar la Transport Malta
De 3 ani, Elena este coordonatoare pentru Statul Pavilion și Statul Portuar la Transport Malta

Elena spune că, în această industrie, e nevoie de un mare spectru de cunoștințe, iar faptul că e o funcție publică de stat implică și mai multă responsabilitate. Astfel, pe lângă studiile în inginerie, a decis, în 2018, să facă și studii postuniversitare la Universitatea Maritimă Mondială de la Malmö, Suedia, pentru a se specializa în afaceri maritime.

„Fiecare navă trebuie să fie înregistrată sub drapelul unei țări, iar munca mea și a colegilor e să ne asigurăm că navele respectă regulile și convențiile internaționale, precum și legislația națională”, precizează Elena.

În prezent, ea face parte dintr-o echipă de patru coordonatori, care au în subordine 15 inspectori. Pe lângă verificarea respectării normelor internaționale în cazul navelor, echipa ei examinează solicitările privind permisiunea de a face comerț, evaluează echipamentele și companiile de transport maritim, comunică cu managerii, proprietarii sau echipajul navelor.

Elena Schembri, în una din zilele sale libere
Elena Schembri, în una din zilele sale libere

„O navă este ca un orășel: ar trebui să iei totul în considerare. Este un domeniu destul de vast. Dar acesta e și motivul pentru care această meserie rămâne interesantă pentru mine, chiar și după 11 ani: înveți mereu. Reglementările continuă să se dezvolte, iar la elaborarea politicilor și reglementărilor particip și eu, când mi se cere consultanță”, mai spune Elena.

Recunoaște că nu e tocmai simplu să muncească într-o industrie unde sunt în mare parte bărbați. A simțit asta mai ales când era inspectoare, dar spune că a învățat să impună respect și să se facă auzită.

S-a integrat pe deplin când a luat permisul de conducere

Îi place meseria sa și pentru că întâlnește oameni veniți din diferite colțuri ale lumii, de la China până la Africa de Sud, dar și pentru domeniile pe care le acoperă, de la chestiuni tehnice până la educația navigatorilor sau securitatea cibernetică.

Elena Schembri, alături de soțul și copiii săi
Elena Schembri, alături de soțul și copiii săi

„Sigur că asta înseamnă învățare continuă, dar iubesc acest aspect. Nu prea citesc ficțiune. Mai mult, literatură specializată. Mă bucur când pot să învăț ceva nou, să aflu despre diverse cazuri și despre cum sunt rezolvate acestea”, adaugă femeia.

Deși de ani buni este înconjurată la muncă de maltezi, Elena spune că s-a simțit pe deplin integrată doar atunci când a primit permisul de conducere acolo. Avea permis în R. Moldova, dar în Malta acesta nu a fost recunoscut, respectiv, în calitate de rezidentă, a trebuit să susțină din nou examenul auto.

„Aici se conduce pe partea stângă a drumului, ca în Marea Britanie. Sistemul e puțin diferit. Am reușit să iau testul din a treia încercare și atunci m-am simțit pe deplin ca cineva de-al locului. M-am simțit integrată și atunci când am început să lucrăm la casa noastră și puteam să comunic direct cu constructorii”, zâmbește ea.

Vizită în R. Moldova, împreună cu familia
Vizită în R. Moldova, împreună cu familia

Acum, Elena revine mai rar în R. Moldova, dar povestește că a fost anterior împreună cu copiii săi, care s-au bucurat, mai ales, de spațiile largi înverzite. Își dorește ca, în anii apropiați, să poată veni cu întreaga familie pentru o vară întreagă.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te

  • 16x9 Image

    Aliona Ciurcă

    Din toamna lui 2015 și până în 2022 am lucrat la Ziarul de Gardă, unde am scris pe teme legate de drepturile omului. Din 2023, am devenit bursieră Vaclav Havel, după care am rămas să lucrez în biroul Europei Libere la Chișinău, unde scriu pe teme politice și sociale.  

XS
SM
MD
LG