Linkuri accesibilitate

O mie şi o sută de mişmaşuri


Bizoni în Pădurea Domnească...
Bizoni în Pădurea Domnească...

Fără o curăţare temeinică a tagmei, vom rămîne acolo unde suntem acum.

Nu ştiu cum vrea noua putere să primenească sistemul judecătoresc, dar fără o curăţare temeinică a tagmei, vom rămîne acolo unde suntem acum. Sunt atîtea mişmaşuri de scos la iveală, sunt atîţia funcţionari şi judecători de pedepsit, încît mi se face milă de noii conducători. Au foooarte mult de muncit. Mişmaşurile trecutului trebui elucidate. Altminteri riscăm să pornim pe calea primenirii la braţ cu hoţii şi giganţii corupţiei. Fireşte, noii conducători nu trebuie să se răzbune, să exagereze, dar infracţiunile anterioare trebuie pedepsite. Eu nu văd nici o posibilitate să avansăm fără pedepsirea infractorilor.

O mie şi o sută de mişmaşuri
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:31 0:00
Link direct

Trebuie să se înceapă cu lucruri recente. Bunăoară cu expulzarea cetăţenilor turci din toamna anului trecut. Dar şi cu premiile şi sporurile salariale nejustificate – conform Curţii de Conturi – de care au beneficiat în 2017 zeci de angajaţi ai Primăriei Chişinău, printre aceştia numărîndu-se Dorin Chirtoacă şi Nistor Grozavu. Să vedem ce s-a întîmplat cu adevărat în Primăria capitalei. Şi-apoi au existat şi nişte filmuleţe cu un cinovnic al Primăriei îndesînd bani luaţi de la un vizitator într-o borsetă. Ce face acel cinovnici, e bine?

Trebuie să înţelegem, în sfîrşit, cine a ciordit un car de bani din trei bănci. Iar aceşti hoţi trebuie pedepsiţi, chiar dacă au fugit pe alte meridiane. Să fie daţi în căutare internaţională, să fie aduşi acasă oricîte eforturi ar cere acest lucru.

Există multe chestii învăluite în mister, cum e dizgraţioasa vînătoare din Pădurea Domnească la care au participat mari judecători şi funcţionari şi la care a fost ucis Sorin Paciu, un tînăr om de afaceri. Trebuie să ştim bine cine şi în ce circumstanţe l-a omorît pe Paciu. Şi nu cumva asemenea vănători ale conducătorilor mai există?

Sunt multe de făcut, foarte multe. Dacă nici acum hoţia şi traficul de influenţă nu vor fi eradicate, putem să ne luăm rămas bun de la viitorul luminos pe care ni l-au tot promis conducătorii din 1991 încoace. Urmăresc cu mare interes ce face în această direcţie noua putere. Şi o să vă spun peste o vreme ce am remarcat.

XS
SM
MD
LG