Linkuri accesibilitate

O relație „foarte strânsă” dintre premierul Dorin Recean și președinta Maia Sandu


O relație „foarte strânsă” dintre premierul Dorin Recean și președinta Maia Sandu
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:34:56 0:00

Premierul Dorin Recean va avea o relație „explicabilă” foarte strânsă cu Președinția Maiei Sandu, iar instituția prezidențială și șefa statului ar putea asigura un transfer de imagine către Cabinetul de miniștri, consideră Igor Boțan, directorul Asociației ADEPT.

Igor Boțan a spus în podcastul Europei Libere „În esență...” că premierul Recean „înțelege perfect că în țara asta, în actualele circumstanțe, suportul cel mai mare din partea cetățenilor îl are doar Maia Sandu”.

O colaborare strânsă vine astfel „într-o albie firească”. „Nu ai cum să nu cooperezi cu președintele – politicianul care a anunțat că programul de țară este integrarea europeană”, consideră analistul.

Cât privește aprecierile unor critici cum că Guvernul Gavrilița și Guvernul Recean au, practic, aceeași componență și sunt, de fapt, „aceeași Mărie, dar cu altă pălărie”, Igor Boțan a spus că supozițiile sunt lansate tocmai de acei care au fost „în situații mai penibile” în acest sens.

Comentatorul politic a amintit că, în 2008, când PCRM a schimbat Guvernul Tarlev cu cel al Zinaidei Greceanîi componențele erau, practic, aceleași.

„Așa că argumentele celor care spun că e vorba de aceeași Mărie, dar cu altă pălărie nu sunt consistente [...] pentru că ei [cei de stânga] au fost în situații mult mai penibile [...]”, a spus Igor Boțan în podcsatul „În esență...”

XS
SM
MD
LG