Linkuri accesibilitate

O sugestie pentru Agenţia Servicii Publice, alta pentru Poliţia Rutieră


O sugestie pentru Agenţia Servicii Publice, alta pentru Poliţia Rutieră
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:16 0:00
Link directSeveritate mare e la obţinerea permisului de conducere în RM. Vasăzică, după ce ai absolvit Şcoala Auto, te programezi la Agenţia Servicii Publice ca să susţii un examen din trei probe. E o coadă uriaşă, nu se ştie de ce, şi îţi vine rîndul după o lună şi jumătate. Sunt trei probe, cum spuneam, teoretică, la poligon şi pe traseu.

Ei bine, dacă treci de proba cu poligonul, ai 3 luni la dispoziţie ca să treci de proba cu traseul. Şi dacă nu reuşeşti pe traseu, faci din nou coadă pentru o lună şi jumătate şi e foarte posibil să te pomeneşti din nou în faţa probei cu poligonul.

Prima mea nedumerire e asta: stimată Agenţie Servicii Publice, dacă ştii că la tine lumea face o coadă imensă, de ce nu măreşti termenul de valabilitate a probei cu poligonul? De ce, în loc de 3 luni, să nu fie 6? Ca să tot ia cu asalt tinerii uşile tale? Ca să-i chinuieşti mai mult? Care e logica, că eu unul nu o înţeleg?

Mai departe vreau să spun iată ce. Dacă este trimis acasă de mai multe ori un tînăr care la examenul pe traseu merge ba cu 52, ba cu 53 de km pe oră în loc de 50, de ce nu-i trimitem acasă pe veteranii turmentaţi care dezvoltă pe şoselele patriei viteze năucitoare? Sugestia mea pentru Poliţia Rutieră ar fi asta. Dacă vedeţi un aiurit care zboară pe şosea cu 150 de km pe oră, nu-i daţi numai nişte puncte de penalizare, nu-i suspendaţi permisul pentru cîteva luni, ci trimiteţi-l să facă din nou Şcoala Auto şi să treacă probele la Agenţia Servicii Publice, să stea la coadă pînă-n pînzele albe, alături de tineri. Asta ar trebui să păţească vitezomanii, în opinia mea. Şi atunci pe şosele va pogorî liniştea şi pacea. Ce zic cei din Poliţia Rutieră?

Vezi comentarii

XS
SM
MD
LG