Linkuri accesibilitate

Oameni și locuri din Hâncești, februarie 2020

Alegerile parlamentare noi în circumscripția uninominală nr. 38 Hâncești au fost fixate pentru data de 15 martie, în rezultatul lor va fi suplinită vacanța funcției de deputat în legislativ.

Circumscripția cuprinde municipiul Hâncești, 11 comune și 13 sate din acest raion, în total – 25 de unități administrativ-teritoriale de nivelul întâi. Alegerile parlamentare noi în această circumscripție se desfășoară în baza sistemului electoral majoritar, într-un singur tur de scrutin, fiind declarat ales candidatul care acumulează cel mai mare număr de voturi valabil exprimate. Pentru validarea scrutinului nu este prevăzut un prag minim al ratei de participare la vot. Cât de motivați sunt alegătorii să se prezinte la urne? Căutăm răspuns la acest sfârșit de săptămână.

Încarcă mai mult

16x9 Image

Valentina Ursu

Jurnalistă, realizatoarea emisiunii „La sfârșit de săptămână cu Europa Liberă” , cunoscută pentru relatările din Moldova „profundă” dar și pentru interviurile politice. Produce și emisiunile speciale electorale ale Europei Libere. Autoarea volumului „Râul de sânge” despre conflictul de pe Nistru, din 1992. A fost desemnată de cinci ori câștigătorul Topului „Jurnaliștii Anului”.

XS
SM
MD
LG