Linkuri accesibilitate

Oficialii impuși de Moscova: Bărbații rămași în Herson au „ocazia” să se alăture miliției locale


Civili evacuați din regiunea ucraineană herson, controlată de Rusia, 20 octombrie 2022.
Civili evacuați din regiunea ucraineană herson, controlată de Rusia, 20 octombrie 2022.

Autoritățile instalate de Moscova în regiunea ucraineană Herson au anunțat formarea unei miliții locale, afirmând că toți bărbații rămași în oraș, care se află în prezent sub ordin de evacuare, ar putea să se alăture, dacă nu pleacă, după ce Rusia a lansat un nou val de atacuri cu rachete și drone asupra orașului NIkolaev, aflat în apropiere.

Într-un anunț pe aplicația de socializare Telegram din 24 octombrie, autoritățile de ocupație au declarat că bărbații au „posibilitatea” de a se alătura unităților de apărare teritorială ale orașului Herson, dacă aleg să rămână.

Administratorii impuși de Rusia i-au îndemnat de câteva zile pe locuitorii din zonă să părăsească Hersonul, una dintre cele patru regiuni ucrainene pe care Rusia a declarat că le-a anexat luna trecută, în ciuda câștigurilor militare semnificative obținute de forțele ucrainene în zonă în ultimele săptămâni. Civilii sunt relocalizați - oficialii ucraineni au numit aceste mișcări „deportări” - mai adânc în teritoriul controlat de Rusia înainte de o așteptată bătălie pentru Herson, capitala regională de pe malul vestic al fluviului Nipru.

XS
SM
MD
LG