Linkuri accesibilitate

Oligarhii ruși, îngrijorați cu privire la războiul din Ucraina


Vasul de croazieră Amore Vero al lui Igor Sechin, director executiv la Rosneft, a fost confiscat pe 3 martie= de autoritățile franceze.

Oligarhii ruși și-au manifestat îngrijorarea față de invazia în curs de desfășurare a Ucrainei. Țările occidentale continuă să-i sancționeze drastic pe miliardarii din apropierea Kremlinului din pricina războiului.

Magnatul rus Oleg Deripaska, cunoscut pentru strânsele sale legături cu președintele Vladimir Putin, scria pe 7 martie pe Twitter că războiul din Ucraina trebuie oprit cât mai curând posibil. „Avem nevoie de pace cât mai curând posibil, deoarece am depășit deja punctul fără întoarcere... Întreaga lume va fi diferită, și Rusia”, a spus Deripaska.

Tot pe 7 martie, un alt magnat rus, Vladimir Lisin, a afirmat într-o declarație adresată lucrătorilor unei fabrici de oțel din orașul Novolipetsk (NLMK) că viețile pierdute în Ucraina sunt o tragedie greu de justificat. Lisin, președintele NLMK și principalul acționar al întreprinderii, a cerut eforturi diplomatice pașnice pentru a rezolva conflictul și și-a exprimat speranța că războiul va fi oprit în curând.

Omul de afaceri rus Oleg Tinkov a anunțat pe 6 martie că nu mai este miliardar, deoarece a pierdut sume mari de bani din cauza sancțiunilor. De asemenea, le-a cerut reporterilor să nu-l numească oligarh.

XS
SM
MD
LG