Linkuri accesibilitate

ONU respinge acuzațiile Rusiei referitoare la activitatea americană cu arme biologice în Ucraina


Un oficial al Agenției pentru dezarmare a Organizației Națiunilor Unite (ONU) și ambasadorul american la ONU au respins o plângere depusă de Rusia la Consiliul de Securitate al ONU prin care se cerea inițierea unei anchete privind „activitățile biologice militare” ale SUA în Ucraina.

Acuzația, formulată de Ministerul rus de Externe la 27 octombrie, este „o pură invenție fără nicio dovadă”, a declarat ambasadoarea americană Linda Thomas-Greenfield în fața Consiliului de Securitate. Ea a mai spus că a dorit să clarifice faptul că nici Ucraina și nici Statele Unite nu au un program de arme biologice.

Înaltul Reprezentant adjunct al ONU pentru afaceri de dezarmare, Adedeji Ebo, a răspuns și el la această întrebare, declarând în fața Consiliului de Securitate că ONU „nu are cunoștință” de niciun program de arme biologice în Ucraina. Ebo a precizat că predecesorul său, Izumi Nakamitsu, a informat Consiliul în martie și, din nou, în mai că ONU nu are cunoștință de astfel de programe de arme biologice. El a mai spus că Națiunile Unite nu au mandat sau capacitatea tehnică de a investiga afirmația.

XS
SM
MD
LG