Linkuri accesibilitate

ONU: Numărul refugiaților ucraineni a ajuns la două milioane


Volunteer from Cernauti, Ukraine

Șeful agenției ONU pentru refugiați spune că numărul persoanelor care fug de invazia Rusiei în Ucraina a ajuns la două milioane. Filippo Grandi, înaltul comisar al ONU pentru Refugiați, a făcut aceste declarațiile la o conferință de presă la Oslo, după ce a vizitat Moldova, Polonia și România, țări care au primit refugiații veniți din Ucraina după ce Rusia a invadat țara, pe 24 februarie.

Grandi a spus că, spre comparație, războaiele balcanice din Bosnia și Kosovo au dus la exodul a „două până la trei milioane de oameni, dar pe o perioadă de opt ani”. „În Europa este cel mai mare număr de refugiați după Al Doilea Război Mondial”, a spus Grandi. Pe 7 martie, UNHCR estimase că numărul refugiaților era de peste 1,7 milioane.

Josep Borrell: „Moldova e o țară mică și săracă, dar face un efort extraordinar”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:19 0:00

Între timp, șefa ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, a cerut ca civililor prinși în numeroase zone de război din Ucraina să li se permită să plece în siguranță. Într-un discurs adresat Consiliului pentru Drepturile Omului, Bachelet a spus că rapoartele primite de biroul ei susțin că activiști pro-ucraineni au fost reținuți ilegal în zonele de est ale Ucrainei, aflate sub controlul separatiștilor susținuți de Moscova, în timp ce oameni considerați pro-ruși. au fost bătuți în Ucraina. „Repet apelul urgent de încheiere pașnică a ostilităților”, a declarat Bachelet organizației din Geneva printr-un mesaj video.

XS
SM
MD
LG