Linkuri accesibilitate

Panourile lui Şor în Chişinău


E vinovat sau nu Şor? Cînd vom afla? Peste ani-lumină? Între timp omul apare pe panouri...

Am văzut dintr-un troleibuz un panou publicitar pe care scria: ORHEI TV, ORA PRIMARULUI În FIECARE SĂPTĂMÎNĂ. Şi, fireşte, de pe panou ne privea chipul încrezător al lui Ilan Şor.

Panourile lui Şor în Chişinău
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:01 0:00
Link direct

Eram în Chişinău, nu în Orhei. Dar pe panou era chipul primarului din Orhei. Fac precizarea asta nu pentru că Ilan Şor nu ar avea dreptul să apară pe panourile din Chişinău. Are, probabil. Dar ceva parcă nu e bine.

O să înşir aici cîteva nedumeriri. Nu prea am văzut mulţi primari din provincie cocoţaţi pe panouri publicitare din Chişinău. Cam de ce ar trebui să-i intereseze pe chişinăuieni problemele orheienilor mai mult decît propriile probleme. În Chişinău, cinovnicii din capitală nu prea ne vorbesc de pe panouri.

Ilan Şor e un om de afaceri controversat. A fost condamnat în prima instanţă, dar n-a mai ajuns la închisoare din cauză că justiţa moldovenească, mult prea lentă, ezită să dea un verdict final. E vinovat sau nu Şor? Cînd vom afla? Peste ani-lumină? Între timp omul apare pe panourile din Chişinău ca şi cum nu are nici o problemă.

Avem nişte panouri cu un om care nu demult a ameninţat ziariştii. Ca ziarist, nu-mi place lucrul acesta.

Înţeleg că primarul de Orhei şi partidul său au de gînd să participe la alegerile parlamentare din februarie. De aceea, mă întreb: nu cumva aceste panouri publicitare cu chipul lui anticipează publicitatea electorală? Sunt doar nişte nedumeriri şi sunt curios să ştiu dacă mai are cineva asemenea dubii generate de panourile lui Şor.

Vezi comentarii (2)

Acest forum a fost închis

Mai mult

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

XS
SM
MD
LG