Linkuri accesibilitate

Pare para mălăiață


Vasile Botnaru în studioul Europei Libere la Chișinău

Un minut pseudo-electoral cu Vasile Botnaru.

Zăcământul inepuizabil al meleagului nostru este optimismul … celor care conduc. Ah, aceste priviri inflăcărate ce copiază pânzele lui Siqueiros (David Alfaro, 1896-1974). La fel străluceau ochii flăcăuanilor reveniți din armata sovietică, dar mai ales din „morflot” (flota militară maritimă), care iși retrăiau cu patimă anii de cătănie povestind-povestind-povestind, în stânga și-n dreapta, ca o mitralieră din filmul cu Ceapaiev*. Și muțeau negreșit atunci când privirea li se proptea într-o fustă mulată pe silueta de pară-mălăiață … în gura lui nătăfleață.

Un minut cu Vasile Botnaru
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:22 0:00
Link direct


Ia închideți ochii și ascultați acest discurs:

„Cu toate că suntem în campanie, guvernul va funcționa la capacitate maximă!”

Poftim? Adicătelea, în mod normal, ar fi trebuit să trageți obloanele, să bateți două scânduri în cruce peste ele, iar pentru cei curioși și nerăbdători să fi scris, pe un cârmoj de hârtie: „Vse ușli na front! Ne găsiti în tranșeie**! Asta la vista! See later! Când o fi sț fie!” Așa s-ar fi comportat, deci, un guvern iresponsabil. Nu însă cel optimist, care valorifică zăcământul inepuizabil al R. Moldova și-l împarte, generos nevoie-mare, fanilor, adevarați sau prefăcuți, celor cu dorința scrisă pe față și cu mintea hodinită.

Mereu aceleași catrene/ceastușki marca „moreaciok-crepaciok” care nu contenește să se laude câte lucruri bune a făcut… pe banii din impozitele noastre. Și neapărat stropșindu-se, mai discret, ori pe față la cei care îndrăznesc să nu-I creadă, mai și scoțându-și cureaua de la pantaloni, cea „fartovaia”/aducătoare de noroc. Ori de câte ori îi aud mitraliind, cu înflăcărare, mă întreb: oare unde au butonul care da mai încet ?

*Regizorii Vasiliev ar fi copiat, se zice, în mod deliberat chipurile robuste ale țăranilor nu prea școliți, protagoniști ai revoluției mexicane din care s-a inspirat Siqueiros, expulzat de autoritățile din Mexic pentru presupusa participare la asasinarea lui Lev Troțki!

**DEX: Șanț făcut ca să tragi focuri adăpostit

Harta circumscripțiilor

Moldova - Alegeri 2019 harta electorala
Moldova - Alegeri 2019 harta electorala

XS
SM
MD
LG