Linkuri accesibilitate

Parlamentul cu 61 de deputaţi ne va face mai fericiţi?


Zinaida Grecianîi și Vlad Bătrîncea la Moscova
Zinaida Grecianîi și Vlad Bătrîncea la Moscova

Deputaţii aceştia mai puţini au de gînd să-şi modifice comportamentul? Au de gînd să facă ceva pentru ţara asta?

Voci puternice-influente-catifelate ne îndeamnă de la o vreme să cerem reducerea numărului de deputaţi. Cică e mai bine pentru ţară să fie doar 61 de deputaţi, nu 101. M-am gîndit şi eu niţel la ideea asta. Şi iată ce cred.

Parlamentul cu 61 de deputaţi ne va face mai fericiţi?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:12 0:00
Link direct

Șaizeci și unul de deputaţi ar fi un lucru mai bun doar dintr-un singur punct de vedere. Contribuabilii vor cheltui mai puţini bani pentru întreţinerea conducătorilor din Parlament. E bine asta? E bine. În rest, nu văd nici un avantaj. Cred că va fi aceeaşi Marie, cu altă pălărie.

În această parte de lume nu contează deloc numărul de deputaţi şi de conducători. Că vor fi 101, că vor fi 61, că vor fi 21, mentalitatea lor va fi aceeaşi. Vor fi în orice situaţie nişte oameni care îşi văd de treaba lor, care se gîndesc la profitul lor personal. Trăim de la 1991 încoace într-o ţară care nu le oferă cetăţenilor nici o certitudine. Aici eşti ca pe nisipurile mişcătoare. Statul moldovenesc nu poate să-i asigure cetăţeanului o viaţă normală, o viaţă în care acesta să fie sigur că nu va fi suferi din cauza judecătorilor, medicilor, cinovnicilor dubioşi. Un motiv pentru care pleacă de aici mulţi moldoveni este acela că se tem să nu moară din cauza unui medic dubios. Se mai tem cei care pleacă de conducători. Se tem de mediul sufocant. Şi pleacă.

Stimabililor, stimate voci care proclamaţi acum pe toate coclaurile ţării necesitatea micşorării numărului de deputaţi, vreau să vă întreb iată ce. Deputaţii aceştia mai puţini au de gînd să-şi modifice comportamentul? Au de gînd să facă ceva pentru ţara asta? Cum oare numărul deputaţilor poate să le modifice optica? Eu chiar nu înţeleg.

XS
SM
MD
LG