Linkuri accesibilitate

Parlamentul Italiei sprijină aderarea R. Moldova la UE | Republica Moldova, destinație competitivă pentru turismul medical


Imagine-simbol: drapelele Republicii Moldova și Italiei.
Imagine-simbol: drapelele Republicii Moldova și Italiei.

Care au fost principalele știri din presa online în ultimele 24 de ore și ce teme au suscitat cel mai mare interes pe rețelele de socializare, aflați dimineață de la Europa Liberă.

Știrile presei moldovene

Parlamentul Italiei a adoptat două rezoluții, prin care își afirmă sprijinul față de integrarea europeană a Republicii Moldova. Într-un mesaj pe platforma X, președinta Maia Sandu a salutat susținerea Italiei, scriu jurnaliștii de la TV8. „Salut cu bucurie cele două rezoluții adoptate de Parlamentul Italian în sprijinul aderării Moldovei la Uniunea Europeană. Apreciez sprijinul Italiei în călătoria noastră către UE și angajamentul pentru relații bilaterale consolidate”, a scris șefa statului.

Peste 900 de instituții de învățământ general din Moldova sunt dotate cu laptopuri noi din partea Ministerului Educației și Cercetării. Un lot de 5020 de laptopuri este distribuit în școli primare, gimnazii și licee, transmite IPN. Echipamentele au fost achiziționate în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”, implementat cu sprijinul financiar al Băncii Mondiale.

Polițiștii din Republica Moldova vor primi de la colegii lor din Germania 20 de automobile inteligente, cu capacități tehnice pentru a depista și fixa contravențiile admise de șoferi în traficul rutier, notează Radio Chișinău. „Este o procedură pe care o desfășoară colegii din Germania, deci ei fac achiziția pentru noi. Vor fi 20 de astfel de mașini, care vin pe teritoriul Republicii Moldova...”, a declarat șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, în cadrul unui eveniment.

Jurnal.md scrie că Asociația de Turism Medical din Moldova (ATMM) și Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova (ANTRIM) au semnat astăzi un Memorandum de Colaborare, menit să deschidă noi orizonturi pentru dezvoltarea industriei de turism medical din țara noastră. Documentul a pus bazele unei colaborări solide între cele două entități, având ca obiectiv transformarea Republicii Moldova într-o destinație de top pentru turiștii medicali din întreaga lume. Potrivit statisticilor, circa 30% din turiștii care vizitează țara noastră vin cu scopuri medicale, fiind atrași de calitatea serviciilor, dar și de prețurile avantajoase din Moldova.

Temele dezbătute pe rețele în ultimele 24 de ore

Pe Facebook este populară postarea celor de la Jurnal TV despre persoanele care urcă la volan în stare de ebrietate ce depășește gradul maxim stabilit de lege, care conduc deși sunt private de acest drept, dar și despre cele care predau cu bună știință conducerea vehiculului unei persoane care este privată de dreptul de a conduce și riscă să rămână fără mașini.

Pe Instagram a trezit interesul internauților știrea despre decesul unei fotbaliste de 26 de ani din Republica Moldova. Portalul stiri.md scrie că Violeta Mițul a fost fundașul echipei naționale de fotbal feminin a R. Moldova și a murit în urma unui tragic accident în Islanda. Conform Federației Moldovenești de fotbal, tragedia s-a produs la munte, acolo unde Violeta se afla cu coechipierele sale.

XS
SM
MD
LG